Tgrt Haber

Tur bileti Rams Park’a! 

22 Ağustos 2024 09:20 | Güncelleme :22 Ağustos 2024 09:25

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında, İsveç liginde üst üste 3 maçlık yenilginin ardından 2 beraberlik alan ve 5 maçtır kazanamayan Young Boys, Galatasaray’ı 3-2 mağlup etmeyi başardı. Temsilcimiz çıkış biletini Rams Park’a gömdü.

Çok şaşkınım, Galatasaray, Young Boys gibi bir takımdan nasıl olur da 3 yer? Galatasaray'ın evinde taraftar desteğiyle Young Boys’u eleyeceğinden şüphem yok. Fakat beni şoke eden durum, bu seviyedeki bir takıma Galatasaray nasıl olur da kaybeder?

Mücadelenin hemen başından yeni transfer Jelert’in pas opsiyonu kalmayınca topu kaybetmesi ve Muslera’nın hatasıyla gelen gole mi değinelim, yoksa yine Abdülkerim Bardakçı'nın bir başka büyük hatasıyla, Muslera’nın topu içeriye almasını mı konuşalım? Ya da 2. yarıya kadar Galatasaray’ın ne oynadığını mı çözmeye çalışalım? Sarı-kırmızılı takımın şu ana kadar 4 resmi maçta hâlâ bir takım oyunu ortaya koyamaması da büyük sorun.

Savunma dökülüyor

Galatasaray’ın savunma hattı kırmızı alarm vermeye devam ediyor. Özellikle Abdülkerim Bardakçı acilen toparlanmalı. Rövanş mücadelesinde Bardakçı’nın da cezasından dolayı yüksek ihtimal Nelsson-Kaan tandemi göreceğiz. Davinson’un yetişme ihtimali olduk düşük.

Sahi Metehan Baltacı neden kadroda tutuluyor? Genç stoper forma şansı bulamayacaksa neden yedek kulübesinde? Abdülkerim’e, Nelsson’a tehdit oluşturacak ve formayı kapatacak bir potansiyele sahip Metehan. Emin Bayram kalsaydı şöyle oynardı, böyle oynardı sözleri ise şehir efsanesinden öteye gitmez. Emin de olsa, Kaan ve Berkan tercihi gelir. Bu yüzden Metehan’ı da kiralayın gitsin, gelişmeye devam etsin.

Anahtar Batshuayi

Neyse ki dün gece mücadelenin ikinci yarısında Hakim Ziyech ve Michy Batshuayi oyuna girdikten sonra Galatasaray sahada hareketlenmeye başladı.

Batshuayi 2 gol atarak takımının kurtarıcısı oldu. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalırsa Batshuayi çok şey borçlu.

Ziyech ise bu tür maçlardan daha motivasyonlu oluyor. Avrupa arenası Ziyech’in yuvası. Barış Alper’in rahatsız olması olmasına rağmen büyük fedakarlık yaparak sahada olması çok önemliydi. Fakat çok büyükte riskti. Ziyech gibi bir futbolcu eliniz altında varken Barış’ın riske edilmesini açıkçası doğru bulmadım.

Yeni transfer Gabriel Sara’ya da değinmeden geçemeyeceğim. Ne görev veriliyorsa, yerine getiriyor. Dün gece ayakta kalan isimlerde en başa yazarım Sara’yı. Kerem Aktürkoğlu da sahanın en çalışkanlarından biriydi.

Haftaya Rams Parkt’a görüşürüz Young Boys…

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kaya Temel - Son Yazıları
Futbolda dün yok!
28 Ağustos 2024
Oyun bozan VAR!
17 Ağustos 2024