Tgrt Haber

Bitcoin depremi sürerken SPK'dan kritik uyarı! Tasfiye sürecindeki kripto para borsaları yayımlandı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
06 Ağustos 2024 07:15 - Güncelleme : 06 Ağustos 2024 07:17
Bitcoin depremi sürerken SPK'dan kritik uyarı! Tasfiye sürecindeki kripto para borsaları yayımlandı

Bitcoin tarihi düşüşün ardından aylar sonra 50 bin doların altını görürken, Ethereum ve diğer alt coinler de büyük fiyat gerilemesi yaşadı. Hal böyleyken SPK'dan Türkiye'de faaliyet gösteren kripto para borsaları için kritik bir açıklama geldi.

ABD'de geçtiğimiz cuma günü açıklanan istihdam​ verisinin piyasalarda oluşturduğu deprem etkisi sürerken özellikle kripto para​ dünyasındaki sarsıntının şiddeti dikkat çekti. Bitcoin​ ve Ethereum​ yüzde 15'e yakın kayıp yaşarken Bitcoin fiyatı şubat ayından bu yana ilk kez 50 bin doların altına indi.

SPK​ TASFİYE İSTEYEN BORSALARI DUYURDU

Piyasalarda bunlar yaşanırken Türkiye'de faaliyet gösteren kripto para borsaları ile ilgili Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) dikkat çeken bir açıklama geldi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kripto varlık hizmet sağlayıcılar çerçevesinde tasfiye beyanında bulunan şirketlerin listesini yayımladı.
Kurul'un açıklamasında ilgili kanun ve düzenlemeler çerçevesinde SPK'ya başvuran kuruluşlar ile faaliyetlerini tasfiye edeceklerine yönelik beyan veren kuruluşların sırasıyla 'Faaliyette Bulunanlar Listesi' ile 'Tasfiye Beyanında Bulunanlar Listesi'nde yayımlandığı belirtildi.

SPK tarafından talep edilen bilgi ve belgeleri eksik veya yetersiz iletenler ile incelemesi devam edenlerin 'Faaliyette Bulunanlar Listesi'ne dahil edilmediği belirtilen açıklamada, kuruluşların eksiklikleri tamamlaması veya Kurulumuzca incelemelerin neticelenmesi halinde listeler güncelleneceği belirtildi.

YETKİLENDİRME İÇİN BAŞVURU ŞARTI

Açıklamanın son bölümünde ise şu ifadelere yer verildi: "Kuruluşların 'Faaliyette Bulunanlar Listesi'nde yer alması, ilgili mevzuat uyarınca Kurulumuzca yetkilendirildikleri anlamına gelmemektedir. Kuruluşların ikincil mevzuatın yürürlüğe girmesini takiben Kurulumuza yetkilendirme için ayrıca başvuru yapması gerekecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SPK'ya tasfiye beyanında bulunan şirketlerin listesine bu adresten ulaşılabiliyor: https://spk.gov.tr/kurumlar/kripto-varlik-hizmet-saglayicilar/tasfiye-beyaninda-bulunanlar-listesi

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...