Tgrt Haber
 - Tam 7 bin 600 yıl öncesine ait
12 Eylül 2024 - 14:05

Kahramanmaraş'ta ilgi çeken keşif! Tam 7 bin 600 yıl öncesine ait gümüş bulundu

Kahramanmaraş Domuztepe Höyüğü'ndeki kazı çalışmalarında çok önemli bulgular elde edildi. Kazı çalışmalarında binlerce yıl öncesine ait figürler ortaya çıkıyor. Yeni keşifte 7 bin 600 yıl öncesine ait, bebekler için kullanıldığı tahmin edilen gümüşün görüntüsü ilgi çekti.
 - Çanakkale'de bulundu
12 Eylül 2024 - 09:47

Çanakkale'de yeni keşif! Tam 3 bin 400 yıllık: Daha öldürücü tür

Çanakkale'de arkeolojik araştırmalarda yeni bulgulara ulaşıldı. Maydos Antik Kenti'nde 3 bin 400 yıllık kurşundan üretilmiş sapan taşı bulundu. Maydos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Göksel Sazcı, bu türün bugünkü mermilerle kıyaslanabileceğini söyledi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
11 Eylül 2024 - 21:14

Metal grubu MG3 "Eski Kan" sonrası bu defa "Düşman" ile metal müzikseverlerin karşısına çıktı

Türk rock müziğinin önemli isimlerinin bir araya gelmesiyle kurulan MG3 metal grubu ikinci kısa albümüyle Spotify platformunda yer aldı. Taylan Ayık, yeni müzik türüyle müziğini sertleştirdiği eleştirilerine de cevap verdi.
 - Bu yılın sürprizi
10 Eylül 2024 - 16:13

Türkiye'de ilk kez rastlandı! İlgi çeken keşif: Bu yılın sürprizi "Millefiori"

Antalya'nın Demre ilçesindeki Andriake liman yerleşimindeki çalışmalarda Türkiye'de ilk kez rastlanan arkeolojik bulgu ilgi görüyor. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Myra ve Andriake Kazıları Kazı Başkanı Nevzat Çevik tarihi eser hakkında önemli bilgiler verdi. Bulgunun yılın keşfi olabileceği belirtiliyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
09 Eylül 2024 - 23:59

Hastaneye kaldırılan İlber Ortaylı'dan sevenlerini üzen sözler: Yeni kararını açıkladı

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılmasının ardından ilk kez kamera karşısına geçti. Rahatsızlığı sebebiyle tedavinin sürdüğünü açıklayan Ortaylı hastalığı nedeniyle sert tepkilere maruz kaldığını söyledi. Ortaylı bundan sonra hayatının yavaşlayacağını duyurdu.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
09 Eylül 2024 - 17:09

Azerbaycanlı ressamdan duygulandıran eser: Narin’in portresini çizdi

Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan ve toprağa verilen 8 yaşındaki Narin Güran tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Edirne'de yaşayan Azerbaycan uyruklu ressam Hatai Abdullayev, Narin Güran için duvara bir resim çizdi. Abdullayev, duygularını bu şekilde ifade ettiğini anlattı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
09 Eylül 2024 - 10:40

Türkiye'den gelen turistlere uygun uçak bileti! Türk turistlerin yeni adresi...

Malezya ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerinin 60. Yılında, ülkeler arası kültürel bağlarında arttığını ifade eden Malezya’nın Türkiye Büyükelçisi Sazali Bin Mustafa Kemal, Türk gazeteciler ile yaptığı basın buluşmasında; ‘Malezya’nın turizm değerlerine ve kültürünü Türk halkına tanıttığınız ve iki ülkenin tarihi birliğinin pekişmesine yardımcı oldunuz’ dedi. Malezya'nın İstanbul Turizm Ofisinden yapılan açıklamada; 'Türkiye'den ülkemize gelen uçaklarda uygun fiyat politikası uyguluyoruz' denildi.
 - Bakan Ersoy duyurdu: Türkiye'de bir ilk
08 Eylül 2024 - 11:40

Heyecanlandıran keşif! Bakan Ersoy duyurdu: Türkiye'de bir ilk

Antalya'nın Demre ilçesinde Myra-Andriake kazılarındaki yeni keşif heyecanlandırdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Andriake bölgesinde gerçekleştirilen kazılarda ortaya çıkan bulgular için ''yılın en önemli bulguları arasında sayılabilir'' dedi. Bu tür bulgulara Türkiye'de ilk kez rastlanıldığına dikkat çekildi. İşte detaylar...
 - Bugüne kadar ilk örnek! Görüntüler merak uyandırdı
05 Eylül 2024 - 16:29

Eskişehir’de heyecanlandıran keşif! Bugüne kadar ilk örnek: 5 bin 200 yıl önce bilinçli gömmüşler

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından araştırmaların yürütüldüğü Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde yeni keşif heyecanlandırdı. 5 bin 200 yıl önce bilinçli gömülen yapı ortaya çıkarıldı. Araştırmadan gelen görüntüler dikkat çekti.
 - Şimdi liderlere yolluyor
05 Eylül 2024 - 11:56

Video izleyerek baston sanatını öğrendi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ve Hakan Fidan gibi liderlere yolluyor

Yozgat'ta çobanlık yaptığı dönemlerde topladığı ağaç parçalarını sanat eserine dönüştüren Müslüm Bükücü, hayvan figürlü baston ve asa yapmaya başladı. Kendine küçük atölye kuran Bükücü, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ve Hakan Fidan gibi liderlere baston yolladı. Bükücü bu mesleği video izleyerek öğrendiğini söyledi.
 - Heyecanlandıran keşif: Yaklaşık 5 milyon yıllık
04 Eylül 2024 - 10:46

Dünyada sayılı! Şanlıurfa'da bulundu, yaklaşık 5 milyon yıllık: Ekipler harekete geçti, bölge güvenlik şeridiyle çevrildi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yapılan yol çalışması sırasında 2-5 milyon yıllık olduğu tahmin edilen bazalt sütunlar bulunmuştu. Bu sütunların dünyada sayılı olduğunu belirten uzmanlar, çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bölgede incelemeler sürüyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
04 Eylül 2024 - 09:15

ABD'ye kaçırılan 2500 yıllık altın kolye Türkiye'ye teslim edildi

ABD'ye kaçırılan Lidya döneminden kalma 2500 yıllık altın kolye Türk yetkililere teslim edildi. Türkiye tarihi açısından büyük öneme sahip altın kolyenin devir teslim töreninde Türkiye'nin Boston Başkonsolosu Murat Uğurluoğlu, New York Kültür ve Tanıtma Ataşesi Hilal Demirel ve Boston Güzel Sanatlar Müzesi Yetkilileri yer aldı.
 - Tarihi kentte rekor denemesi
03 Eylül 2024 - 20:11

Böyle halay görülmedi: Sivas’ta 1058 kişi kol kola girdi!

Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte, tarihi kent meydanı adeta bir festival alanına dönüştü. Bin 58 kişi, davul zurna eşliğinde coşkuyla halay çekerek dünyanın en büyük halay halkalarından birini oluşturdu.
 - İşte devlet liderlerine verdiği mesaj
03 Eylül 2024 - 12:40

1800'lerden kalan tablonun sırrı çözüldü! Kur'an-ı Kerim detayı ve devlet liderlerine mesajı dikkat çekti

1800'lü yıllara ait olduğu belirtilen bir tablo Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde inceleniyor. Tablonun içeriği dikkate alındığında devlet yönetimine gelen idarecilere mesaj yolladığı belirtiliyor. Ayrıca yapılan analizlerde Kur'an-ı Kerim'den ayetler içerdiği de söyleniyor.
 - Bakan Ersoy dalış yaptı
02 Eylül 2024 - 17:46

Bakan Ersoy, dünyanın en eski ticaret gemisi batığına dalış yaptı! Su altında ilginç görüntüler

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "dünyanın en eski ticaret gemisi batığı" olarak nitelenen Kumluca Orta Tunç Çağı Batığı'na ve su altı lahitlerin keşfedildiği noktalara dalış yaptı. Bakan Nuri Ersoy'un dalış yaptığı andaki görüntüler ilgi çekti. Denizin altındaki lahit ve bakır külçeler kayıt altına alındı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
01 Eylül 2024 - 22:08

Roma döneminden kalma hamam yok olma tehlikesiyle karşı karşıya!

Amasya’da Roma döneminden kalma hamamın atıl hali dikkat çekiyor. Köy halkı, yüzyıllardır şifa buldukları tarihi Zana Hamamı'nın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek destek bekliyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
31 Ağustos 2024 - 12:58

Ataşehir’de 30 Ağustos coşkusu: Belediye çalışanları sahne aldı, vatandaş hayran kaldı

Ataşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yılını büyük bir coşku ve gurur içerisinde kutladı. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı için, Ataşehir Belediyesi özel bir kutlama programı hazırladı. Ataşehir Belediyesi çalışanlarından oluşan kent orkestrası sahne alarak, eşsiz bir performans sergiledi. 
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
31 Ağustos 2024 - 10:01

Bakan Ersoy duyurdu: Karahantepe’de yeni keşif

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Karahantepe’deki kazılarda yeni bir esere ulaşıldığını duyurdu. Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Karahantepe'de kazı alanında koşar halde betimlenen yaban eşeği figürü bulundu" dedi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
30 Ağustos 2024 - 08:40

Kapadokya'da balonlar 30 Ağustos'ta Türk bayraklarıyla havalandı

Kapadokya bölgesindeki sıcak hava balonları, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türk bayraklarıyla havalandı. Peş peşe gökyüzüne yükselen balonlar yaklaşık 1 saat uçuş gerçekleştirdi.
 - Hem tepkilere hem esprilere konu oldu
29 Ağustos 2024 - 11:04

Cehennem Deresi Kanyonu'na şaşırtan turnike! Ziyarete gelenler tepki gösterdi

Artvin’in Ardanuç ilçesinde yer alan dünyanın en büyük kanyonları arasında gösterilen Cehennem Deresi Kanyonu’nun girişine konulan turnike herkesi şaşırttı. Girişteki turnikeler vatandaşlar hem tepkilere neden oluyor hem de espri konusu oluyor.
Sona Git