Tgrt Haber

‘Avatar 2: Suyun Yolu’ bir ayda gişe rekoru kırdı, dudak uçuklatan hasılat 

23 Ocak 2023 14:10 - Güncelleme : 23 Ocak 2023 14:23
‘Avatar 2: Suyun Yolu’ bir ayda gişe rekoru kırdı, dudak uçuklatan hasılat 

James Cameron’ın gösterime giren Avatar filmi, Avatar: Suyun Yolu, gişe rekoru kırdı. Film 4 milyar lira hasılat ile sinema sektörünü alt üst etti.

2009’da hayatımıza giren “Avatar” filminin sonuncusu Avatar: Suyun Yolu, 4 milyar lira hasılatla gişe rekoru kırdı. James Came-ron’ın yazıp yönettiği ilk film Avatar 6 milyar lira gişe hasılatı ile rekor üstüne rekor kırmıştı. İlk filmin etkileri devam ederken, ikincisinin etkisinin ise çok daha uzun süreceği tahmin ediliyor. “Avatar 2: Suyun Yolu” tam anlamıyla üç boyutlu görsel zenginlik. Görüntü yönetmenliğini Russell Carpenter’ın yaptığı filme Cameron, 500 milyon lira harcadı.

BİR AYDA 4 MİLYAR LİRA HASILAT 

Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, Dileep Rao, CCH Pounder ve Matt Gerald, ilk filmdeki rollerini yeniden canlandırırken Sigourney Weaver farklı bir rolle geri dönüyor. Yeni oyuncular arasında ise Kate Winslet, Cliff Curtis, Edie Falco, Brendan Cowell, Michelle Yeoh, Jemaine Clement, Oona Chaplin, Vin Diesel ve CJ Jones yer alıyor. Yaklaşık 3 saat 10 dakika sürüyor. 

SADECE 3 FİLMİ VAR

Film, Aralık ayında gösterime girmesinden bu yana art arda altıncı kez 1 numara oldu.  Buajansın sadece üç filmi daha var: 2015 yapımı “Star Wars: Episode VII - The Force Awakens”, 2018 yapımı “Avengers: Infinity War” ve bir yıl sonraki “Avengers: Endgame”

Kaynak: CNN
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...