Tgrt Haber

Aydın'da tarihin derin izlerini taşıyor! İlyas Bey Külliyesi keşfedilmeyi bekliyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Temmuz 2024 15:45 - Güncelleme : 28 Temmuz 2024 15:45
Aydın'da tarihin derin izlerini taşıyor! İlyas Bey Külliyesi keşfedilmeyi bekliyor

Antik kentleriyle meşhur tarihe ışık tutan Aydın, tarihçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Aydın'da Milet Antik Kenti’nin eteklerinde bulunan ve tarihin derin izlerini taşıyan İlyas Bey Külliyesi keşfedilmeyi bekliyor.

Doğal güzellikleri, binlerce yıllık geçmişi ile antik kentler bakımından zengin olan Ege’nin incisi Aydın​, ören yerleri ve yapılarıyla da tarihe ev sahipliği yapıyor.

KÜLLİYE KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

Bu çerçevede Didim​ ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve “Filozoflar Kenti” olarak ün yapan Milet Antik Kenti’nin eteklerinde bulunan İlyas Bey Külliyesi, ziyaretçilerini zaman yolculuğuna çıkarıyor. Tarih ve kültürün derin izlerini taşıyan İlyas Bey Külliyesi, kültürel mirası yakından tanımak ve bu eşsiz yapının ruhunu hissetmek için ziyaretçilerini bekliyor.

TARİH SEVERLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

Anadolu Beylikleri dönemine ait olan İlyas Bey Camii ve yanındaki medrese ile hamam yapıları grubunu içeren İlyas Bey Külliyesi, her geçen gün tarihseverlerin rotalarına girmeye devam ediyor.

Aydın'da tarihin derin izlerini taşıyor! İlyas Bey Külliyesi keşfedilmeyi bekliyor - 1. Resim

İlyas Bey Külliyesi, 1404 yılında Menteşeoğulları Beyliği’nden İlyas Bey tarafından yaptırılırken, restorasyonu tamamlanan caminin en önemli özelliklerinden birisi ise kubbesinin büyük olmasıdır. Mermerden yapılan ihtişamlı mihrabı ise caminin bir diğer güzelliği olarak dikkat çekiyor. Medrese ve hamamı da bulunan Türk-İslam mimarisi olan bu külliye, Millet’in yanı başındaki önemli yapılardan sadece bir tanesidir. Bölgede Pireli Han, Menteşeoğulları Kervansarayı, Dört Sütunlu Cami gibi birçok önemli eser de yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...