Tgrt Haber

Barbie filminden rekor üstüne rekor! 2023'ün en iyi çıkış yapan filmi oldu

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
25 Temmuz 2023 13:24 - Güncelleme : 25 Temmuz 2023 14:52
Barbie filminden rekor üstüne rekor! 2023'ün en iyi çıkış yapan filmi oldu

Başrolünde Margot Robbie'nın yer aldığı Barbie filmi, bir kadın sinemacının yönettiği en iyi açılış yapan film olarak da tarihe geçti.

Aynı gün sinema severlerle buluşan Barbie​ ve Oppenheimer​ rekabetinde sonuç ortaya çıktı. Barbie, Oppenheimer'ın iki katından fazla gelir elde etti. Barbie ve Oppenheimer’in açılış hafta sonunda gişede toplam 550 milyon dolardan fazla gelir elde etmesiyle, tüm zamanların en büyük dördüncü açılış yapan filmi olacağı düşünülüyor. 

BARBIE FİLMİNDEN REKOR ÜSTÜNE REKOR

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre; “Barbie” filmi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgi gördü. 323 sinemada 731 salonda gösterime giren film, ilk gün rekoruna bir başarı daha ekledi ve ilk üç günde 397 bin 247 seyirci tarafından izlendi ve 42 milyon 775 bin hasılata ulaştı. Oppenheimer ve Mission: İmpossible – Dead Reckoning Part One filmlerini geride bırakan film dünya çapında da 377 milyon dolarlık hasılat elde ederek 2023 yılının en iyi açılış yapan filmi oldu.  Oppenheimer ülkemizde 40.427.880 hasılatla, 360 bin 41 kişiye ulaştı.

Margot Robbie’nin Barbie ve Ryan Gosling‘in Ken rollerine hayat verdiği filmin yönetmeni üç Oscar adaylığı bulunan “Barbie” filmi bir kadın sinemacının yönettiği en iyi açılış yapan film olarak da tarihe geçti.

Barbie filminden rekor üstüne rekor! 2023'ün en iyi çıkış yapan filmi oldu

BARBIE FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

 Filmde mükemmel olmayan oyuncak bebekler oldukları için ütopik Barbie Ülkesinden kovulan Barbie (Margot Robbie) ve Ken (Ryan Gosling), gerçek dünyada kendilerini keşfetme yolculuğuna çıkarlar.

BARBIE FİLMİ OYUNCULARI 

  • Margot Robbie​,
  • Ryan Gosling,
  • Greta Gerwig,
  • Will Ferrell,
  • Emma Mackey,
  • Simu Liu,
  • Michael Cera

 

 
Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...