Tgrt Haber

Arkeologlar şaşkın... Binlerce yıllık piramitte gizemli odalar bulundu: Bu keşif çığır açacak!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2023 16:20 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 16:22
Fotoğraf: Arşiv

Mısır'ın 4 bin 400 yıllık anıtı Sahura piramidinde çok sayıda gizemli oda bulundu. Bu odaların sayesinde Sahura piramidinin gizli kalan sırlarının ortaya çıkarılacağı düşünülüyor.

Fotoğraf: Arşiv

Arkeologlar, Mısır​'da 4 bin 400 yıl önce inşa edilen Sahura piramidinde daha önce hiç rastlanmayan çok sayıda gizemli oda buldu. Arkeologların araştırmaları neticesinde daha önce belgelenmemiş bir dizi depo​ ortaya çıktı.

Dr Mohamed Ismail Khaled liderliğindeki ekip bu keşifi, Sahura piramidinin ve onun tarihsel öneminin anlaşılmasında önemli bir kilometre taşı olarak temsil ettiğini aktardı. 

3D LAZER İLE TARAMA YAPILDI

Ekip başlangıçta piramidin altyapısını sağlamlaştırmak ve çökmesini önlemek için yola çıktı. Ekip, 3D lazer taramayı kullanarak piramidin içinde detaylı araştırmalar yaptı.

Sahura piramidinin içinde bulunan gizli odalar böyle görüntülendi

Bu onların hem geniş dış alanların hem de içerideki dar koridorların ve odaların kapsamlı haritalarını oluşturmalarına olanak sağladı. Ayrıca daha önce keşfedilmemiş sekiz depo odasına giden gizli bir geçidi de ortaya çıkardı.

NE SAKLANDIĞI BİLİNMİYOR

Bu odaların tavanları ve zeminleri 'ağır hasar görmüş' ve orada tam olarak ne saklandığı belirsizliğini koruyor. Ekip, elde edilen bulguların, nasıl inşa edildiği ve gizli odalarda nelerin saklandığı da dahil olmak üzere Sahura Piramidi hakkında kalan gizemlerin çözülmesine yardımcı olacağını umuyor

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...