Tgrt Haber

Bir yüzleşme romanı: Karşı Kıyının Yalnızları! Raflarda yerini aldı

11 Ağustos 2022 10:42 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 10:51
Bir yüzleşme romanı: Karşı Kıyının Yalnızları! Raflarda yerini aldı

Yazar Ayten Ocak Kalınsaz’ın üçüncü romanı “Karşı Kıyının Yalnızları” okuyucuyla buluşuyor. Roman, 1970’li yılların sonlarından başlayıp günümüz Türkiye’sine kadar uzanan sosyal ve siyasi değişimlerle beraber bireyin dünyasında da yaşanan sancılı süreçleri ele alıyor.

 “Temmuz Kelebeği” ile “Tozlu Gelinlik” kitaplarının yazarı Ayten Ocak Kalınsaz’ın üçüncü kitabı “Karşı Kıyının Yalnızları” kitabı raflardaki yerini aldı. Kavim Yayınevi tarafından yayım hayatına kazandırılan roman, 1970’li yılların sonlarından başlayıp günümüz Türkiye’sine kadar uzanan sosyal ve siyasi değişimlerle beraber aşk​, güç, yaşam, dostluk, evlilik, sevgi, aile bağlarında yaşanan sancılı süreçleri konu alıyor. "Adına pişmanlık diyemem ama keşkelerimiz iyikilerimizden daha fazlaydı" diyerek başlayan roman, bir dönem romanı olma özelliği taşıyor. 1970’li yıllarda karşıt düşünceli olan kişilerin, aradan geçen yarım asırlık süreden sonra tesadüfen bir araya gelmesi beraberinde hayatı, ilişkileri, sosyal ve siyasi değişimleri sorgulamasına neden oluyor. Yazar romanda insan yaşamında pek çok karşıt düşünce ve duyguyu bir araya getirirken tüm bu karşıtlıkları bir noktada buluşturmayı da başarıyor. 

TÜRKİYE’NİN SOSYAL VE SİYASİ HAYATINA KAPI ARALIYOR

Türkiye’nin siyasi tarihinde önemli bir yeri olan Ankara’nın siyasi ve sosyal atmosferini de başarılı bir şekilde yansıtıyor. Okuyucuyu Ankara​ sokaklarında gezintiye çıkaran yazar, ayrıca içinde aşk, aldatma, öğrenci hareketleri, cinayetler ve ihanetlerle örülü bir yüzleşmenin içine sokuyor okuru.  Darbelerin gölgesinde geçen yıllar, o günün kahramanlarının bu gün geçmişi sorgulayışları, zayıflayan aile bağları, toplumsal dönüşümler, beklenmedik olaylar, hapishaneler, idamlar, günümüze ve geçmişin Türkiye’sine bir yolculukla beraber hem politik hem insani bir boyut kazandırıyor.

YARIM ASIRA IŞIK TUTUYOR

Roman 1970’lerin Ankara’sı siyasi olaylara, cinayetlere, gösterilere, öğrenci hareketlerini geniş bir yelpazede yansıtıyor. İnsanların, toplumun ve siyasetin ikiyüzlülüğü ile karakterleri ve insanları yüzleştiriyor.  Hem kişisel tarihiyle hem de Türkiye’nin siyasal ve toplumsal tarihiyle bir yüzleşme yaşatıyor okura. 
Karakter çeşitliliği ve özgünlü ile öne çıkan Karşı Kıyının Yalnızları’nda yazar sürükleyici ve etkileyici bir dil kullanması açısından başarılı bir performans sergiliyor.

“Temmuz Kelebeği”, “Tozlu Gelinlik” kitaplarının yazarından aşk, ihanet, geçmişle yüzleşme, darbeler, toplumsal dönüşümler, beklenmedik olaylar, siyasi cinayetler, hapishaneler, idamlarla örülü bir roman… Kısacası bugün ve dünün Türkiye’sine bir yolculuk.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...