Tgrt Haber

Cehennem Deresi Kanyonu'na şaşırtan turnike! Ziyarete gelenler tepki gösterdi

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Ağustos 2024 11:04 - Güncelleme : 29 Ağustos 2024 12:17
Cehennem Deresi Kanyonu'na şaşırtan turnike! Ziyarete gelenler tepki gösterdi

Artvin’in Ardanuç ilçesinde yer alan dünyanın en büyük kanyonları arasında gösterilen Cehennem Deresi Kanyonu’nun girişine konulan turnike herkesi şaşırttı. Girişteki turnikeler vatandaşlar hem tepkilere neden oluyor hem de espri konusu oluyor.

Dünyanın en büyük kanyonları arasında gösterilen Cehennem Deresi Kanyonu’nun girişine konulan turnike, tepkilere neden oldu. İlçeye 7 kilometre uzaklıkta bulunan ve doğal Sit alanı olan Cehennem Deresi Kanyonu’nun turizme kazandırılması amacıyla, Ardanuç Kaymakamlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz yıllarda bir çalışma başlatılmıştı. "Cehennem Deresi’nde Cennet Yaşanıyor" adlı proje, vatandaşları mutlu etmişti. Fakat kanyonun girişine konulan turnike kanyona gelen ziyaretçilerin hem tepkisini çekti, hem de esprilere neden oldu.

Cehennem Deresi Kanyonu'na şaşırtan turnike! Ziyarete gelenler tepki gösterdi - 1. Resim


ZİYARETÇİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Kanyonun alt bölümü, yol kenarında ve ulaşımı kolay bir noktada bulunuyor. Girişe konulan turnike, ziyaretçilerin güvenliği açısından gece kapatılıp gündüz yeniden açılıyor. 

Cehennem Deresi Kanyonu'na şaşırtan turnike! Ziyarete gelenler tepki gösterdi - 2. Resim


Doğal Sit alanı ve yapısına uygun görülmeyen turnike, gelen ziyaretçilerin tepkilerine neden oldu.

Ailesiyle birlikte İstanbul’dan Karadeniz​ turu kapsamında Ardanuç Cehennem Deresi Kanyonu'nu gezmeye gelen Ömer Göktemir, "Aslen Artvinliyim, eşim de buraları görmek istedi. Karadeniz​ turuyla buralara geldik. Karadeniz’in hemen hemen her noktasını gezdik, sırada Ardanuç vardı. Ardanuç'ta da bu kanyonu çok merak ediyorduk. Dünyanın ikinci büyük kanyonuymuş diye duyduk. Turnikenin yapılmış olmasını doğru bulmuyorum. Eğer yapılacaksa, birinin orada durması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca eserin bu şekilde var olması da pek hoş olmamış" ifadelerini kullandı.

Cehennem Deresi Kanyonu'na şaşırtan turnike! Ziyarete gelenler tepki gösterdi - 3. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...