Tgrt Haber

Hakkari'de yeni örümcek türü keşfedildi: Sadece akşamları ortaya çıkıyor

27 May 2023 15:02 - Güncelleme : 27 May 2023 15:17
Hakkari'de yeni örümcek türü keşfedildi: Sadece akşamları ortaya çıkıyor

Hakkari'de bulunan Cennet Cehennem Vadisi'nde sadece akşam saatlerinde ortaya çıkan yeni bir böğü (Sarıkız örümceği) türü keşfedildi.

Hakkari Üniversitesi, Cennet Cehennem Vadisi'ndeki Mergan Yaylası'nda yeni bir böğü (Sarıkız örümceği) türünün keşfedildiğini duyurdu. Yeni keşfedilen örümceğe  "Gylippus Merganus" ismi verildi.

Zoology in the Middle East isimli dergisinde de yer verilen yeni türe ait tip materyaller, Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki Zooloji Müzesi'nde tutuluyor.

DAĞ KOŞULLARINA UYUM SAĞLAMIŞ

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, böğülerin zehirsiz ve zararsız tür olduğunu belirten Hakkari Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melek Erdek, gylippus cinsine ait türlerin, mikrohabitatları tercih eden ve birçoğu yüksek dağ endemiği olan türler olduğu bilgisini verdi.

Hakkari'de yeni örümcek türü keşfedildi: Sadece akşamları ortaya çıkıyor

DAHA ÇOK AKŞAM SAATLERİNDE GÖRÜLÜYOR

Bu türlerin geniş yayılım göstermediklerini ifade eden Erdek, kentin, dağlık ve izole alanlara sahip olmasından dolayı çok sayıda farklı ve keşfedilmemiş türe ev sahipliği yaptığını bildirdi. Halk arasında "sarıkız" olarak bilinen, örümcekgiller arasında farklı bir ırk olan böğüler, daha çok akşam saatlerinde görülüyor.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...