Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı çıkarması!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ağustos 2024 18:15 - Güncelleme : 25 Ağustos 2024 18:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki kalabalık heyet, dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı olma özelliğini taşıyan Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nda temaslarda bulundu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muş ve Bitlis​ temasları sürüyor. Malazgirt Zaferi​'nin 953. yıl dönümü dolayısıyla bulunduğu Bitlis​'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ndeki dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı olma özelliğini taşıyan Bitlis’in Ahlat​ ilçesindeki Ahlat​ Selçuklu Mezarlığı’nı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı çıkarması! - 1. Resim

SELÇUKLU MEZARLIĞINI ZİYARET ETTİ

Malazgirt Zaferi​'nin 953'üncü yılı kutlamaları kapsamında Bitlis​'in Ahlat​ ilçesinde düzenlenecek etkinliklere katılmak üzere Ahlat​ ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar kurulu, kuvvet komutanları ve kalabalık bir heyetle Bitlis’teki ziyaret ve programlarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı çıkarması! - 2. Resim

İl merkezindeki toplu açılış programları ve Ahlat​ ilçesindeki kutlama etkinliklerine katılan Erdoğan, ardından UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ndeki dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı olma özelliğini taşıyan Ahlat​ Selçuklu Mezarlığı’nı ziyaret etti. Beraberinde heyetle birlikte mezarlık ziyareti yapan Erdoğan, daha sonra Ahlat​ Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı çıkarması! - 3. Resim

Geceyi ilçede geçirecek olan Erdoğan ilçedeki temaslarına devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi​'nin 953. yılı kutlama törenleri kapsamında Bitlis​'in Ahlat​ ilçesinde düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada konuşan Erdoğan, ata yurdu Belh ve Buhara ile birlikte Kubbet-ül İslam unvanına sahip 3. belde olan Ahlat​'ta bulunmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...