Tgrt Haber

Disney Plus'a Türkiye Ermeni Vakıflar Birliğinden tepki: Sorumlu davranın 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Ağustos 2023 21:45 - Güncelleme : 06 Ağustos 2023 11:18
Disney Plus'a Türkiye Ermeni Vakıflar Birliğinden tepki: Sorumlu davranın 

Ermeni lobisine boyun eğen Disney, Atatürk dizisinin kendi platformlarında yayınlanmayacağı duyurdu. Disney dizinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Fox TV'de yayınlanacağını açıklarken siyasilerin ardından Türkiye Ermeni Vakıflar Birliği'nden de olaya ilişkin ilk tepki geldi. Birlik Başkanı Bedros Şirinoğlu, "Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecini desteklemeleri ve sorumlu davranmaları" konusunda çağrıda bulundu. 

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen ve politikacıların da tepkisine sebep olan Disney+’ın Atatürk dizisiyle ilgili yeni açıklamalar geldi. ABD’de başlayan Ermeni lobisine ve baskılara boyun eğen plartform dizinin kendi plartformlarında değilFox TV​'de yayınlanacağını duyurdu. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin​, Disney Plus hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuş "Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır" ifadelerini kullanmıştı. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre ‘Atatürk’ün yayın takvimi şöyle olacak:

  • 29 Ekim, 1. film TV özel versiyon FOX ekranlarında
  • 3 Kasım, 1. film sinemalarda
  • 22 Aralık, 2. film sinemalarda
  • 2024 yazı, Her iki film FOX ekranlarında

TÜRKİYE'DEKİ ERMENİLER'DEN TEPKİ 

Türkiye Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı Bedros Şirinoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunu konu alan 'Atatürk' dizisini Ermeni lobisinin girişimiyle yayımlamama kararı almasına ilişkin, ABD'deki Ermeni kurum ve kuruluşlarına, "Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecini desteklemeleri ve sorumlu davranmaları" çağrısında bulundu. 

Yazılı açıklama yapan Şirinoğlu, Türkiye Ermeni toplumu bu uygulamayı demokratik zihniyet, karşılıklı saygı ve hoşgörü, ifade özgürlüğü bakımından son derece tartışmalı bulmaktadır. Zira sanatın tezahürlerinin, sanatsal üretimin en sıkıntılı zamanlarda dahi toplumlar arasında diyaloğa ve empatiye zemin yaratabileceği aşikardır. Türkiye Ermeni toplumu, söz konusu tutumun ülkemizin değerleriyle ve devletimizin güvencesindeki bir arada yaşama geleneğimizle bağdaşmadığının tanığıdır" dedi. 

'SORUMLU DAVRANMA' ÇAĞRISI 

Şirinoğlu, kutsal değerlerin gündelik hesaplarla hoyratça göz ardı edilmesinin sebep olduğu ortamı endişeyle izlediğini söylerken, "Bu vesilesiyle ABD'deki Ermeni kurum, kuruluşlarına ve uluslararası medya örgütlerine, Türkiye ve Ermenistan arasında yürütülen normalleşme sürecini desteklemeleri ve bu anlamda katkı sunabilmek adına daha sorumlu davranmaları için çağrıda bulunmaktayız" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...