Tgrt Haber

İstanbul'a yakın Kurban Bayramı rotası oluşturuldu! Yunan Adalarını unutturacak liste

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
06 Haziran 2024 10:55 - Güncelleme : 06 Haziran 2024 11:19
İstanbul'a yakın Kurban Bayramı rotası oluşturuldu! Yunan Adalarını unutturacak liste

İstanbul'da yaşayan ve Kurban Bayramı nedeniyle şehir dışına çıkamayanlar için yeni bir rota oluşturuldu. Yunan Adalarına gidemeyenleri mutlu edecek bu rota sayesinde 9 günlük tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün Kabine toplantısı sonrası Kurban Bayramının 9 güne çıkarıldığını belirtti. Özellikle memur ve bazı özel çalışanları etkileyen 9 günlük izni yaz başı tatiline çevirmek isteyenlere özel bir rota oluşturuldu. Bayram trafiğini çekmek ve İstanbul​'dan çok uzağa gitmek istemeyenler için oluşturulan rotadaki yerler Yunan adalarına olan hevesi de kıracak. 

İSTANBUL'A YAKIN KURBAN BAYRAMI​ ROTASI OLUŞTURULDU!

BOLU ABANT

Türkiye​'de kafa dinlemek için tercih edilen yerlerden biri olan Bolu Abant, ailecek ya da arkadaşlarınızla doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Yeşilin ve mavinin tüm tonları olan Bolu Abant, bayram gibi özel günlerde de az tercih edildiğinden İstanbul'un kalabalığından kaçıp burada sakinliğin huzurun içinde 9 günü doya doya yaşayabilirsiniz.

İstanbul'a yakın Kurban Bayramı rotası oluşturuldu! Yunan Adalarına unutturacak liste - 1. Resim

BOLU GÖYNÜK

Bizans ve Anadolu köy tarihini yansıtan Göynük'te geçmiş yolcuğu yapabilirsiniz. Göl kenarında bir butik otel de tüm stresinizi atabilirsiniz. 

İstanbul'a yakın Kurban Bayramı rotası oluşturuldu! Yunan Adalarına unutturacak liste - 2. Resim

BURSA

Her yerinde buram buram tarih kokan Bursa şehrinde; Tirilye, Mudanya ve Cumalıkızık gibi yerlerde hem tarihin tadını çıkartabilirsiniz hem de sıcaklardan serinliğe yolculuk yapmış olursunuz. Deniz otobüsüyle gidebileceğiniz Bursa'da eski Rum evleri ve Osmanlı devletine ait tarihi dokuların keyfini çıkarabilirsiniz.

İstanbul'a yakın Kurban Bayramı rotası oluşturuldu! Yunan Adalarına unutturacak liste - 3. Resim

KOCAELİ

Karadeniz kıyısında olan eski yerleşkelerden biri olan Kefken de hem denizin hem günbatımının keyfini en ucuz şekilde doya doya çıkartabilirsiniz.

İstanbul'a yakın Kurban Bayramı rotası oluşturuldu! Yunan Adalarına unutturacak liste - 4. Resim

ŞİLE

İstanbul Üsküdar'dan direk gidebileceğiniz Şile'de Yunan Adalarını aratmayan doğasıyla pansiyon ya da ev kiralayarak 9 günün tadını çıkarabilirsiniz.

İstanbul'a yakın Kurban Bayramı rotası oluşturuldu! Yunan Adalarına unutturacak liste - 5. Resim

İĞNEADA

Kampçıların ilgi odağı olan İğneada, İstanbul'a yakın yerlerin başında gelir. 9 günü yürüyüş ve kafa dinleme ile geçireceklerin ilk rotası İğneada olabilir.

Kaynak: tgrthaber.com.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...