Tgrt Haber

İtalya'da Alman turist vandallığı: 500 yıllık çeşme hasar gördü

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Welt
05 Eylül 2023 12:02 - Güncelleme : 05 Eylül 2023 12:15
İtalya'da Alman turist vandallığı: 500 yıllık çeşme hasar gördü

İtalya'nın Floransa şehrindeki ünlü Neptün Çeşmesi'nin etrafından atlayan Alman turist, 500 yıllık anıtın bazı mermer parçalarını kırdı.

Bir Alman​ tatilci, İtalya'da gündemin ilk sırasına oturdu. Ülkenin turistik şehirlerinden Floransa'nın en ünlü tarihi yapılarından Neptün Çeşmesi'ne tırmanan tatilci eserde maddi hasara neden oldu.

Alman haber kurumu Welt'in aktardığına göre, şehir yönetimi, 22 yaşındaki genç, pazartesi gecesi İtalyan sanat metropolünde fotoğraf çektirmek için Neptün Çeşmesi'ne tırmandı. Bu sırada anıtın arabasından bir mermer parçası çıktı. Adamın üzerine atladığı at heykelinin tırnak kısmı da hasar gördü.

İtalya'da Alman turist vandallığı: 500 yıllık çeşme hasar gördü

BÜYÜK PARA CEZASI ALACAK

Yetkililer, güvenlik kameralarından alınan görüntülerle tatilcinin izini sürdü. Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella, ortaya çıkan fotoğraflardan birini Pazartesi günü Facebook ve Twitter sayfalarında yayınladı. Genç Almanın yüzünü kararttı ama şunu yazdı: "Kültürel mirasa yönelik bilgisizliğin ve vandallığın hiçbir haklı gerekçesi olamaz."

Tatilcinin artık büyük bir para cezasıyla karşılaşması beklenirken hasarın maddi boyutunun 5000 euro civarında olduğu bilgisi verildi.

Sekizgen şeklindeki Neptün Çeşmesi 16. yüzyıldan kalma. 2018 yılında kapsamlı bir şekilde restore edildi.

 

Kaynak: Welt
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...