Tgrt Haber

Karanlık Kanyon'da mest eden anlar: Birçok ülke yılda 10 gün görüldüğü için Türkiye'yi tercih ediyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Temmuz 2024 08:55 - Güncelleme : 03 Temmuz 2024 08:55
Karanlık Kanyon'da mest eden anlar: Birçok ülke yılda 10 gün görüldüğü için Türkiye'yi tercih ediyor

Dünyada birçok turist Karanlık Kanyon'da yılda 10 gün görülebilen mest eden manzara için Türkiye'yi tercih ediyor. Kanyonda her yıl olduğu gibi bu sene de yayınlanan görüntüler dikkat çekti.

Tatil için Türkiye’yi tercih eden yabancı turistler dahil yerli turistler de Karanlık Kanyon’un heyecanını yaşıyor. Karanlık Kanyon, doğal güzellikleri, taş yolu ve aktiviteleri ile turistlerin önemli rotaları arasında yer alıyor. Adrenalin tutkunlarının da en çok tercih ettiği adres oluyor.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde bulunan Karanlık Kanyonda bugünlerde kanyonun tam ortasından batan güneş manzarası görenleri hayran bırakıyor.

Karanlık Kanyon'da mest eden anlar: Birçok ülke yılda 10 gün görüldüğü için Türkiye'yi tercih ediyor - 1. Resim

Munzur Dağları üzerinde Karasu Nehri'nin oluşturduğu kanyonda bu manzara sadece 10 gün izleniliyor. Manzarayı izleyebilmek için turistler tekneyle belirli bir alana gidiyor.

Karanlık Kanyon'da mest eden anlar: Birçok ülke yılda 10 gün görüldüğü için Türkiye'yi tercih ediyor - 2. Resim

DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDEN GELİYORLAR

Karanlık Kanyonun tam ortasından batan gün batımının temmuz ayının başlarında başlayıp 10 gün bu manzarayı izleyebilmenin mümkün olduğunu kaydeden yöre insanlarından turizmci Güven Gürdal, “Dünyanın birçok ülkesinden turist bu anı görebilmek için buraya geliyorlar. Gelen turistleri teknelerimizle alan derinliğinin olduğu kısma götürüyoruz. Gün batımı saatinde güneş tam Karanlık Kanyonun ortasından batıyor ve muhteşem bir manzara ortaya çıkıyor.” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...