Tgrt Haber

Kayaya gömülü dinozor fosili bulundu! 210 milyon yıl öncesine ait çıktı

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 May 2024 10:52 - Güncelleme : 31 May 2024 11:03
Kayaya gömülü dinozor fosili bulundu! 210 milyon yıl öncesine ait çıktı

Güney Afrika'da nefes kesen bir dinozor fosili buluşuna imza atıldı. 210 milyon yıl öncesine ait fosiller kayaya gömülü bulundu.

Güney Afrika ülkesi Zimbabve​'de bulunan Geç Triyas döneminden kalma fosillerin, yeni bir dinozor​ türüne ait olduğu açıklandı. Araştırmacılar, dinozorun uyluk, incik ve ayak bileği kemiğinden oluşan arka bacağının fosilleşmiş kalıntılarını, Kaliba Gölü yakınlarında bir kayaya gömülü buldu.

KAYAYA GÖMÜLÜ DİNOZOR​ FOSİLİ BULUNDU! 

Geç Triyas döneminden kalma kemiklerin yaklaşık 210 milyon yıl öncesine ait olduğunu belirten bilim insanları, filogenetik analiz sonuçları doğrultusunda, dönemin diğer dinozor​ türlerinden farklı özellikleri bulunduğu belirlenen türe "Musankwa Sanyatiensis" adını verdi.

Kayaya gömülü dinozor fosili bulundu! 210 milyon yıl öncesine ait çıktı - 1. Resim

 210 MİLYON YIL ÖNCESİNE AİT ÇIKTI

Genellikle otçul ve uzun boyunlu canlıları içeren dinozor​ kladı "Sauropodomorpha" mensubu olan "Musankwa Sanyatiensis", Zimbabve​'de keşfedilen 4. dinozor​ türü oldu.

Kayaya gömülü dinozor fosili bulundu! 210 milyon yıl öncesine ait çıktı - 2. Resim

Witwatersrand ile Stony Brook üniversiteleri ve Zimbabve​ Doğa Tarihi ile Londra Doğa Tarihi müzelerinden araştırmacıların yürüttüğü çalışmanın detaylarına "Acta Palaentologica Polonica" dergisinde yer verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...