Tgrt Haber

Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi anlar! İşte milyonluk soru ve cevabı... 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
01 Ekim 2023 23:15 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 23:32
Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi anlar! İşte milyonluk soru ve cevabı... 

ATV ekranlarında yayınlanan "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasında üç hafta önce finale kalan ve final sorunu bilen Rabia Birsen Göğercin 1 Milyon TL'Lik ödülün sahibi olmuştu. Bugün ise Ahmet Talha Dağlı isimli vatandaşa ise finalde tarih sorusu denk geldi. İşte soru ve cevabı... 

Fenomen yarışma Kim Milyoner Olmak İster​'de milyonluk soru heyecanı yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde 24 yaşındaki yarışmacı Rabia Birsen Güvercin'in finale kalarak soruyu bilmesi heyecana sebep olurken günler sonra son soruyu gören bir yarışmacı daha oldu. 

Son bölümde 500 bin lira değerindeki soruda doğru şıkkı seçen Ahmet Talha Dağlı, 1 milyon lira değerindeki soruyu açtırmaya hak kazandı. 

İŞTE 1 MİLYON TL DEĞERİNDEKİ SORU VE CEVABI 

SORU: 1861-1865 arasındaki Amerikan İç Savaşı sırasında hangisi açıkça kölelik karşıtı Kuzey'i desteklemiş ve kölelik yanlısı Güney konfederasyonuna ambargo uygulamıştır?  

ŞIKLAR:  

A) Fransa

B) Osmanlı Devleti

C) Avusturya-Macaristan

D) Birleşik Krallık

CEVAP: Birleşik Krallık - D şıkkı 

1861-1865 yılları arasındaki Amerikan İç Savaşı sırasında, Birleşik Krallık (İngiltere) açık bir şekilde Kuzey'i destekleyerek kölelik karşıtı bir pozisyon benimsemiş ve Güney Konfederasyonu'na yönelik ekonomik ambargo uygulamıştır.

İngiltere'nin bu politikası, Kuzey'in ekonomik ve diplomatik olarak avantajlı bir konum elde etmesine ve aynı zamanda Güney'in savaşı finanse etme kapasitesini sınırlamıştır. Bu tavrı, İngiltere'nin köleliği desteklemeyi reddettiği ve Kuzey'i desteklediği yönünde önemli bir gösterge olarak kabul edilmektedir; çünkü İngiltere'deki kamuoyu, köleliğe karşı bir tutum sergilemekte ve köleliğin yayılmasını desteklememekteydi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...