Tgrt Haber

Malazgirt Savaşı’nın nerede olduğu tartışmalarına bu çalışma son noktayı koyacak

14 Temmuz 2023 17:48 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 17:53
Malazgirt Savaşı’nın nerede olduğu tartışmalarına bu çalışma son noktayı koyacak

Muş’ta Malazgirt Savaşı'nın yapıldığı yerin tespit çalışması sürüyor. Savaşın tam olarak nerede gerçekleştiğini ortaya koymak için yapılan çalışma tarih camiası için de önem taşıyor.

26 Ağustos 1071 tarihinde Büyük Selçuklu İmparatorluğu hükümdarı Alp Arslan ile Bizans İmparatorluğu hükümdarı Romen Diyojen arasında gerçekleşen muharebenin nerede yapıldığını tespit etmek için Muş’un Malazgirt​ ilçesinde büyük bir çalışma yürütülüyor. 12 üniversiteden 40 akademisyenin 1071'deki savaşın yapıldığı alanı tespit etmek için yürüttüğü çalışmalar yaz sıcağında devam ediyor.

YETKİLİLER ARAŞTIRMACILARDAN BİLGİ ALDI

Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz de beraberindeki Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Mülkiye Başmüfettişi Yener Yüksel, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, Malazgirt Belediye Başkan Vekili Fesih Akkuş ile "Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma" projesinin 4. etabı çerçevesinde Afşin Mahallesi’nde yapılan kazı çalışma alanını ziyaret etti. Muş Valisi Gündüzöz ve beraberindeki heyet, "Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma" projesinde yapılan kazı çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

5 MEZAR AÇILDI

Afşin Mahallesi’nde yapılan kazı çalışmaları hakkında Muş Valisi Gündüzöz ve beraberindeki heyete bilgiler veren akademisyenler, "Selçuklu Şehitliği" veya "Selçuklu Karargahı" olduğu değerlendirilen ilçeye 7,5 kilometre uzaklıktaki Afşin Mahallesi’nde 5 mezarı açmaya başladıklarını ifade ettiler.

"İLÇEMİZE DAHA FAZLA ÖNEM VERİLSİN"

Malazgirt ilçesi sakinleri de tarihi savaşla anılmalarının önemine dikkat çekerek, ilçelerine daha fazla önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İHA, TGRT
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...