Tgrt Haber

Mardin'de bulunan 3 bin yıllık tarihi yapı restore edilerek turizme kazandırıldı!

Editör: Emir Yücel / Kaynak: tgrthaber.com
14 Eylül 2024 15:19 - Güncelleme : 14 Eylül 2024 15:25
Mardin'de bulunan 3 bin yıllık tarihi yapı restore edilerek turizme kazandırıldı!

Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan 3 bin yıllık tarihi yapı, aslına uygun şekilde restore edilerek turizme kazandırıldı. Restorasyonu tamamlanan yapıda, yerli ve yabancı turistlere konaklama imkanı sunulurken, Mardin ve Midyat'a ait yöresel lezzetlerin tanıtımı da gerçekleştirilecek.

Tarihin ve Medeniyetin kesiştiği noktalardan birisi olarak kabul edilen Midyat’ta bulunan 3 bin yıllık tarihi yapı, aslına uygun şekilde restore edildi. Restorasyonu tamamlanan konak turizme kazandırıldı.

Mardin'de bulunan 3 bin yıllık tarihi yapı restore edilerek turizme kazandırıldı! - 1. Resim

Farklı inanç ve kültürleri içerisinde barındıran Mardin’de turizm​ sektörü gün geçtikçe geliştiriliyor. Yılda ortalama 3 milyon turist alan Mardin’de yeni bir turizm durağı yapıldı.

Mardin'de bulunan 3 bin yıllık tarihi yapı restore edilerek turizme kazandırıldı! - 2. Resim

Aslına uygun şekilde restore edilen MehmetBey konağı, yerli ve yabancı turistlerin konaklama durağı olacak. MehmetBey konağına gelen yerli ve yabancı turistlere, Mardin​ ve Midyat’ın yöresel lezzetleri tanıtılacak.

Mardin'de bulunan 3 bin yıllık tarihi yapı restore edilerek turizme kazandırıldı! - 3. Resim

Tarihi yapı, turizme katılması için aslına uygun şekilde restore edildikten sonra açılışı gerçekleştirildi.

Mardin'de bulunan 3 bin yıllık tarihi yapı restore edilerek turizme kazandırıldı! - 4. Resim

Konağın açılış törenine Midyat​ Belediye Başkanı Veysi Şahin, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış, Midyat İlçe Emniyet Müdürü Celal Özgür Öz, AK Parti Genel Merkez GK STHİB Başkan Yardımcısı Hasan Atasoy, Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Selim Yıldız, Midyat Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Akkurt, Midyat ilçesinde faaliyet gösteren STK temsilcileri, Basın mensupları, İş İnsanları, Muhtarlar ve Midyat Belediye Başkan Yardımcıları katılım sağladı.

Mardin'de bulunan 3 bin yıllık tarihi yapı restore edilerek turizme kazandırıldı! - 5. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ömer Resul BNGL17 Eylül 2024 18:45

O 3 bin yıllık yapı değildir, bence bir daha araştırın. Evet kadim bir geçmişe sahip olan Mardin ve civar ilçelerinden olan midyatı magazinleştirecez diye tarihi o kadar basite indirgeyip binlerin havada uçuştuğu bir tarihlendirme yapmamak gerekiyor. Kültürel miras olarak gördüğümüz yapıların önemi tarih ile olmaz yapınin malzeme, teknik ve tipolojisi ile olur. Şu medeniyete ait yapı restore edilerek hizmete kavuşturuldu demek daha doğru ve gerçekçi olur.

Şahin Özmen17 Eylül 2024 15:07

3000 bin yıl mı ?

Sonraki Haber Yükleniyor...