Tgrt Haber

Coolio kimdir? Gangsta's Paradise şarkısıyla üne kavuşan rapçi Coolio neden öldü, kaç yaşında?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
29 Eylül 2022 09:31 - Güncelleme : 29 Eylül 2022 10:18
Coolio kimdir? Gangsta's Paradise şarkısıyla üne kavuşan rapçi Coolio  neden öldü, kaç yaşında?

90'lı yıllara damga vuran ünlü rapçi Coolio bir arkadaşının evinde ölü bulundu. Gangsta's Paradise şarkısıyla büyük bir başarı elde eden ABD doğumlu rapçi, arkadaşının evinde 59 yaşında hayatını kaybetti. ABD listelerini (Dangerous Minds) filminin müzikleriyle salladı. Peki, Coolio neden öldü?

Gansta's Paradise' şarkısıyla Grammy Ödülü kazanan rapçi, sekiz stüdyo albümü kaydetti. Ayrıca  'Gansta's Paradise' şarkısı dünyanın en çok montajlanan şarkılarından biri oldu. Hayatına bir çok başarı sığdıran Coolio kimdir? Coolio eşi ve çocukları kim? 

COOLIO KİMDİR?

Coolio, 1 Ağustos 1963'te Compton'un Güney Orta LA bölgesinde doğdu. Coolio ailesinin o 11 yaşındayken boşanması sonrası başını belaya sokmaya başladı. 17 yaşında, hırsızlıktan birkaç ay hapiste yattı. Liseden sonra Compton Community College'da okudu. Coolio'nun rap müziğine ilgisi lise zamanında başladı. Adını ise birinin kendisine "Coolio Iglesias" dediği bir düzine yarışmadan aldı. Los Angeles rap radyo istasyonu KDAY'de düzenli olarak yer aldı ve daha önceki SoCal rap single'larından biri olan "Watcha Gonna Do"yu kesti. Coolio rehabilitasyona girdi ve kuzey Kaliforniya ormanlarında itfaiyeci olarak işe girerek kendini düzeltti. Bir yıl sonra Los Angeles'a döndükten sonra müzik kariyerine ağırlık verdi. 1995 yılında, ilk albümünün etkileri sürerken Coolio, ikinci albümü Gangsta's Paradise'ı yayımladı. Albüm dört kez platin plak kazanırken, albümle aynı adı taşıyan tekli de Amerikan müzik listesinde bir numaraya yükseldi.

Coolio kimdir? Gangsta's Paradise şarkısıyla üne kavuşan rapçi Coolio  neden öldü, kaç yaşında?

ÜNLÜ RAPÇİ COOLIO NEDEN ÖLDÜ?

Coolio'nun ölüm nedeni araştırılırken, ölüm mahallinde hiçbir uyuşturucu veya uyuşturucu kullanma aracı bulunmadığı açıklandı. Resmi bir ölüm nedenini belirlemek için bir otopsi ve toksikoloji testinin yapılacağı söylendi. Polisin bir ölüm soruşturması açtığı söylendi fakat şu anda herhangi bir suç unsuru görünmüyor. Güvenlik güçler, otopsinin ardından nihai bir karar vereceğini söylüyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...