Tgrt Haber

Rusya Eurovision Şarkı Yarışması'na katılamayacak

26 Şubat 2022 11:55 - Güncelleme : 26 Şubat 2022 14:18
İzlanda, Finlandiya, Norveç ve Hollanda, Rusya'nın Eurovision'dan çıkarılması çağrısında bulunmuştu.

Rusya'nın, Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle Eurovision Şarkı Yarışması'na bu yıl katılımının yasaklandığı bildirildi. Avrupa Yayın Birliği'nden (EBU) konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İzlanda, Finlandiya, Norveç ve Hollanda, Rusya'nın Eurovision'dan çıkarılması çağrısında bulunmuştu.

Rusya Ukrayna’ya 3. günde saldırılarını sürdürüyor. NATO başta olmak üzere birçok ülke Rusya’ya karşı yaptırımlarını açıkladı.

ABD ekonomik yaptırımları gündeme alırken, teknolojik yaptırımlarının sinyalini de vermişti. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sadece ekonomi, ticareti değil spor ve sanat-kültürü de vurdu.

Rusya'nın, Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle Eurovision Şarkı Yarışması'na bu yıl katılımının yasaklandığı açıklandı.

4 ÜLKE ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Avrupa Yayın Birliği'nden (EBU) yapılan yazılı açıklamada, bu kararın EBU yönetim kurulunca Ukrayna'daki kriz nedeniyle alındığı belirtilerek, "Rusya'nın bu yılki yarışmaya dahil edilmesi, yarışmanın itibarını zedeleyebilir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "EBU, kamu hizmeti değerlerini koruma ilkesine bağlılığını sürdüren siyaset dışı bir kurumdur." değerlendirmesi yapıldı. İzlanda, Finlandiya, Norveç ve Hollanda, Rusya'nın Eurovision'dan çıkarılması çağrısında bulunmuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...