Tgrt Haber

Simyacı'nın yazarı Paulo Coelho'dan Türk çoban paylaşımı

29 Mart 2023 15:33 - Güncelleme : 29 Mart 2023 15:41
Simyacı'nın yazarı Paulo Coelho'dan Türk çoban paylaşımı

Ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho, sosyal medyadan Türkiye'de de çok satan  ünlü romanı Simyacı’yı elinde tutan bir Türk çobanın fotoğrafını paylaştı. Paylaşıma, "Bir Türk çoban, Endülüslü bir çoban hakkında bir şeyler okuyor" notunu düştü.

Simyacı isimli romanıyla dünya çapında ün kazanan Brezilyalı yazar  Paulo Coelho, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye​'de gündeme geldi. 
Coelho, 1996 yılında Türkçe yayınlanan ve satış rekorları kıran Simyacı romanını elinde tutan bir ‘Türk çobanın’ fotoğrafını paylaştı. Ünlü yazar fotoğrafın altına ise “Bir Türk çoban​, Endülüslü bir çoban hakkında bir şeyler okuyor. Yer yüzünde her insanın kendisini bekleyen bir hazinesi vardır. SİMYACI” notunu iliştirdi.

https://twitter.com/paulocoelho/status/1640493796088586241

28 KİTABI DAHA VAR

Coelho’nun en tanınmış romanı Simyacı romanı, 1988 yılında yayınlanmış ve eleştirmenler tarafından ‘fenomen’ olarak nitelendirilmişti. 42 ülkede 26 dile çevrilen romanda İspanya’dan kalkıp Mısır Piramitleri'nde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun esrarengiz yan hikayelerle dolu serüveni konu alınıyor. Şu sıralar 75 yaşında olan Coelho'nun 28 kitabı daha bulunuyor. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...