Tgrt Haber

Tarihin Arka Odası geri dönüyor! Program Külliye'den canlı yayınlanacak

Editör: Merve Yaz / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Temmuz 2024 09:51 - Güncelleme : 26 Temmuz 2024 15:35
Tarihin Arka Odası geri dönüyor! Program Külliye'den canlı yayınlanacak

Sevilen program "Tarihin Arka Odası", 26 Temmuz'da TRT 1 ekranlarında izleyicileriyle yeniden buluşuyor. Murat Bardakçı ve Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun sunuculuğunu yapacağı program Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nden canlı yayınlanacak.

Türk televizyonlarının dikkat çekici yapımlarından biri olan Tarihin Arka Odası, 26 Temmuz 2023'te izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Uzun bir aradan sonra tekrar ekrana gelecek olan program, Murat Bardakçı ve Prof. Dr. Erhan Afyoncu tarafından sunulacak.

Daha önce haftada bir gün sabahın erken saatlerine kadar yayınlanan ve "izleyicileri uykusuz bırakan program" olarak bilinen yapım, en çok seyredilen televizyon yapımları arasında yer aldı.

Tarihin Arka Odası geri dönüyor! Program Külliye'den canlı yayınlanacak - 1. Resim

Programın yeni bölümü, Murat Bardakçı ile Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun sunumuyla yarın Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nden canlı yayınlanacak.

İLK KONU FATİH SULTAN MEHMED

Türkiye tarihinde ilk kez düzenlenen "Fatih Sergisi"nin anlatılacağı bölümde, Fatih Sultan Mehmed'e ait olan ve bu sergi için ilk kez bir araya getirilen birbirinden ilginç özel eşyalar ile savaş objeleri, Fatih dönemine ait belgeler ve tek nüsha kitaplar tanıtılacak.

Tarihin Arka Odası geri dönüyor! Program Külliye'den canlı yayınlanacak - 2. Resim

Sergide yer alan çok sayıda obje arasında Fatih Sultan Mehmed'in kılıcı, çocukluk elbiseleri, kaftanı, defteri, şiirlerinin yer aldığı ve dünyada tek nüsha olan divanı, fermanları, İstanbul'un fethinden sonra cami haline getirdiği Ayasofya için hazırlattığı meşhur vakfiyesi, Ayasofya'nın ilk çizimleri, Bizanslılar'ın kuşatma sırasında Haliç'e çektikleri zincirin parçası, döneme ait tablolar, madalyonlar ve Fatih döneminde kaleme alınan kitapların tek nüsha elyazmaları bulunuyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...