Tgrt Haber

Yaylalar şenlendi: Şırnak'ta Kuzu Kırkma Festivali coşkusu başladı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Temmuz 2024 21:05 - Güncelleme : 19 Temmuz 2024 21:14

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan "Kuzu Kırkma Festivali" bu sene de başladı. Bu yıl biraz daha erken başlayan festival, Laleş Yaylası'nda yüzlerce kişinin katılımıyla başladı ve 3 gün boyunca devam edecek.

Beytüşşebap’ta "Kuzu Kırkma Festivali" başladı. Geleneklerine bağlı Beytüşşebaplılar için kuzu kırkma sadece bir iş değil, aynı zamanda bir bayram. Bu nedenle festivalde kuzu kırpma yarışmaları, halaylar, yöresel oyunlar ve çeşitli eğlenceler yer alıyor.

Yaylalar şenlendi: Şırnak'ta Kuzu Kırkma Festivali coşkusu başladı! - 1. Resim

“ÇOK GÜZEL GEÇİYOR”

Şefik Ataman adlı vatandaş, yıllardır Kato Dağı eteklerinde çadır açıp kuzu kırkma festivalini yaptıklarını söyledi. Ataman, "Her yıl buraya geliyoruz. Daha önce buraya gelip kalıcı kalıyorduk ama şimdi sadece festival için geliyoruz. Çok güzel geçiyor" dedi.

Yaylalar şenlendi: Şırnak'ta Kuzu Kırkma Festivali coşkusu başladı! - 2. Resim

Seyran Adıyaman ise, "Her yıl buradayız. Festivalimiz güzel geçiyor. Burada 3 gün boyunca doyasıya eğleneceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...