Tgrt Haber

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu "Artist Ahmet" son yolculuğuna uğurlandı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
26 Ağustos 2023 15:50 - Güncelleme : 26 Ağustos 2023 16:32

Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncularından Ahmet Cengiz vefat etti. 100’den fazla filmde rol alan Cengiz sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu "Artist Ahmet" lakaplı Ahmet Cengiz 70 yaşında vefat etti. 1953 yılında Gaziantep’in Nizip​ ilçesinde dünyaya gelen Cengiz birçok Yeşilçamfilminde rol aldı. Bir filmin kavga sahnesinde burnu kırılan Cengiz sinemayı bırakmıştı. Dün rahatsızlanan Cengiz hastanede hayatını kaybetti.

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu "Artist Ahmet" son yolculuğuna uğurlandı

SEVENLERİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Ahmet Cengiz kılınan cenaze namazı sonrası Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Cenaze törenine oyuncunun yakınları ve sevenleri katıldı. Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğan Cengiz; "Umudumuz Şaban", "Nerede O Eski Günler", "Islak Mendil", "Kara Gurbet", "Dokunmayın Dünyama", "Şaka Yapma’’ gibi filmlerde rol almış, bir setteki kavga sahnesinde burnu kırıldıktan sonra Yeşilçam'a veda etmişti.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...