Tgrt Haber

Savcıdan Somer Şef'e hapis şoku! Duvar davası başladı

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
09 Haziran 2023 11:22 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 12:44
Savcıdan Somer Şef'e hapis şoku! Duvar davası başladı

Masterchef ile adını duyuran Somer Şef’e ait restoranın 1 kişinin ölümüne neden olan bahçe duvarının çökmesiyle ilgili davanın duruşmasına başlandı. Savcının 22 yıl hapis talep ettiği davada mahkeme başkanı Somer Şef hakkında ilk kararını verdi.

Ünlü şef Somer Sivrioğlu’na ait Beşiktaş’ta 20 Mayıs 2022’de restoranın bakımını ve onarımını yapmadan kullanılan bahçe duvarının çökmesi sonucu 1 kişinin ölümüne 1 kişinin ise yaralanmasına ilişkin davanın İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında yapı sahibi sıfatında yer alan tutuksuz sanıklar Mehmet Levent Kula, Sevinç Kula, Gülay Kula, Sakine Öçal ve tarafların avukatları hazır bulundu.

"HABERİMİZ YOKTU" DEDİLER

Sanık Sakine Öçal mahkemedeki savunmasında, "Ben Yalova’da yaşıyorum. Babam 50 sene evvel kiraya vermişti, bize sadece kira geliyordu. Biz suçsuzuz. Beraatımı talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Sanık Sevinç Kula savunmasında, duvar hakkında bilgi sahibi olmadığını ve kiracıların herhangi bir tamir talebinde bulunmadığını belirtirken sanığın avukatı, "İstinat duvarı yıllar içerisinde pek çok kez değişikliğe uğramıştır. Duvar Beşiktaş Belediyesi’nin sorumluluğu altındadır. Bir vatandaş belediyeye ihbar etmiş, bizim bundan haberimiz yoktu. Ayrıca belediye iki ay önce kaldırımı yenilemiş ve kaldırımla duvar arasında boşluk bırakılmıştı" ifadelerini kullandı.

Savcıdan Somer Şef'e hapis şoku! Duvar davası başladı

TUTUKLU YARGILANMA TALEBİ

Duruşmada beyanda bulunan müşteki avukatı Nisa Serin, "Duvarın yıkılmasında hem yapı hem de kiracıların yüksek kusurlu olduklarını düşünüyoruz. Özellikle kiracıların meydana gelen yıkımdan doğrudan ilgili ve kusurlu olduklarını düşünüyoruz. Meydana gelen vahim sonucun da göz önüne alınarak Somer Sivrioğlu’nun da arasında bulunduğu kiracı sanıkların tutuklu yargılanmalarını talep ederiz, tüm sanıklardan da şikayetçiyiz" diye konuştu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti sanıklar Somer Sivrioğlu​, Kazım Evirgen ve Kadri Berk Cemal’in avukatlarına, müvekkillerini hazır etmesi için süre verilmesine ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Savcı iddianamede Somer şef için 22 yıla kadar hapis cezası talep etti. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...