Tgrt Haber

Ahu Tuğba'ya veda: Gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Eylül 2024 12:56 - Güncelleme : 28 Eylül 2024 16:14

ABD'de 1 Eylül'de hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta oyuncularından Ahu Tuğba için ilk tören Beyoğlu Atlas Sineması'nda düzenlendi. Törende Tuğba'nın gözyaşlarına boğulan kızı Anjelik Calvin, "Koşulsuzca sinemayı seven, ülkesini seven bir kız çocuğu. Onun için buradayız. Annemi canımdan çok seviyorum” dedi. Tuğba'nın cenazesi, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

ABD​'deki evinde 1 Eylül’de hayatını kaybeden ve cenazesi uzun uğraşların ardından Türkiye​'ye getirildi. KOAH hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenilen Tuğba'nın cenazesi, ABD'nin Miami​ eyaletinden kalkan uçakla dün saat 16.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'na getirildi.

Ahu Tuğba'ya veda: Gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı - 1. Resim


Oyuncu Tuğba için Beyoğlu'nda bulunan Atlas Sineması'nda tören düzenlendi. Törene Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, sinema oyuncusu Nuri Alço, Serpil Çakmaklı ve sanat camiasından çok sayıda isim katıldı.

Ahu Tuğba'ya veda: Atlas Sineması'nda tören düzenlendi - 1. Resim


"ANNEMİ KENDİ CANIMDAN ÇOK SEVİYORUM'

Törende konuşan Ahu Tuğba​'nın kızı Anjelik Calvin, “Allah katında görevimizi yerine getirmek için buradayız. Sinemaya 40 yılın üzerinde emek veren kız çocuğu düşünün. Koşulsuzca sinemayı seven, ülkesini seven bir kız çocuğu. Onun için buradayız. Annemi canımdan çok seviyorum” dedi.

Ahu Tuğba'ya veda: Gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı - 3. Resim


"ÇOK KUVVETLİ, YÜREĞİ KUVVETLİ, HİÇ KORKMAYAN ARKADAŞIMDI'

Oyuncu Nuri Alço ise, “Ne yazık ki böyle bir acı günde bir araya geldik. En son telefonda konuşmuştuk. Ev problemi vardı, kiracısını çıkarmıştı. Oranın düzeni için aradı. Onu konuşuyorduk gene üç defa aradı. Maalesef üçüncüsünde açtım ama çok değişik bir sesle bir ağlama sesi. Acı bir haber geldi, duydum. Tabii ki kendimizi o anda kaybettik. Ahu gerçekten çok kuvvetli, yüreği kuvvetli, hiç korkmayan, yılmayan ve dini inançlarına bağlı bir kız arkadaşımdı” diye konuştu.

Ahu Tuğba'ya veda: Gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı - 4. Resim

ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ

Törenden sonra Tuğba için öğle namazı sonrası Teşvikiye Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye, Tuğba'nın ailesi dışında sanat camiasından birçok ünlü isim katıldı. Namazın ardından Ahu Tuğba, Zincirlikuyu mezarlığına defnedildi.

Ahu Tuğba'ya veda: Gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı - 5. Resim


'MAALESEF BİZİM MESLEĞİMİZ NANKÖR'

Cenazeye katılmayan dostlarına sitem eden Yeşilçam oyuncusu Serpil Örümcer, “Çok iyi bir insandı. Ölümüyle beni şoke etti. Birdenbire olunca çok üzüldüm. Ahu kalben çok iyi bir insandı. Delikanlı bir insandı. Ben sabahki anma törenine yetişemedim. Maalesef bizim mesleğimiz nankör. Ben şimdi ayaktayım ama yarın bir gün ben de öleceğim. Yarın bana da aynı şey olacak” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali28 Eylül 2024 13:00

Anne sevgisi böyle güzel bir şekilde anlatılmış gerçekten duygulandırdıcı

Sonraki Haber Yükleniyor...