Tgrt Haber

Son dakika! Sanatçı Akrep Nalan hayatını kaybetti

04 Mart 2022 10:21 - Güncelleme : 04 Mart 2022 12:25
Son dakika! Sanatçı Akrep Nalan hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Türkiye'nin Hayat Bilgisi dizisinden çok sevdiği Akrep Nalan lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın, 67 yaşında hayatını kaybetti. Vefat haberini Özgür Aras, sosyal medya hesabından ‘’Ah be…Akrep Nalan. Huzurla uyu’’ mesajıyla paylaştı.

Hayat Bilgisi dizisinde Fidan Hoca rolüyle hafızalara kazınan Akrep Nalan'dan acı haber geldi. Uzun süredir ekranlarda olmayan Akrep Nalan lakalplı Füsun Nalan Açın'ın vefat haberini Özgür Aras duyurdu. Uzun süredir sağlık promlemleri yaşayan Açın, 67 yaşnıdaya hayata gözlerini yumdu.

Bodrum'da hayat arkadaşı Alişan Çiçek ile yaşamını sürdüren Akrep Nalan lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın için sosyal medyada çok sayıda taziye mesajı paylaşıldı. İşte Akrep Nalan hakkında bilmeniz gerekenler.

AKREP NALAN KİMDİR?

Füsun Nalan Açın 26 Nisan 1954 yılında Ankara Yenimahalle’de dünyaya geldi. Akrep Nalan lakabıyla bilinen usta sanatçı ilkokul eğitimine Ankara’da başladı. Şarkıcılık ve oyunculuğa başlamadan önce 1972-1980 tarihleri arasında çeşitli kurumlarda muhasebecilik yaptı. Muhasebeci olarak çalıştığı dönem Ankara Sanatevi'nde tiyatro çalışmalarına yöneldi.

Son dakika! Sanatçı Akrep Nalan hayatını kaybetti

Hamdi Ortadirek isimli müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Şener Kökkaya ile aynı sahneyi paylaşan Akrep Nalan ilk profesyonel sahne çalışmasını 1980 yılında Hakkı Çağdaş'ın desteği ile "Goldfinger" gece kulübünde gerçekleştirdi.  Çocukluğundan beri müzikle ilgili olan Akrep Nalan 1991 yılında Vedat Sakman ve Halis Bütünley'in desteğiyle çıkardığı ilk albümü "Dağ Çiçeği" ile meşhur oldu.

AKREP NALAN NE ANLAMA GELİYOR?

Asıl adı Füsun Nalan Açın olan usta sanatçı "Akrep" lakabını 1978 yılında aldı. Oynadığı at yarışında altılı tutturduğu atın adının "Akrep" olması ve o dönem gazete manşetlerinde gündem olan Nalan Duman'ın lakabı "Akrep Nalan"dan olarak kaldı. Füsun Nalan Açın sonraki yıllarda bu lakabı sahne adı olarak kullanmaya başladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...