Tgrt Haber

Alain Delon öldü, eski soru gündeme geldi: Hangisi daha yakışıklı, Alain Delon mu Cüneyt Arkın mı?

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
18 Ağustos 2024 11:16 - Güncelleme : 18 Ağustos 2024 11:48
Alain Delon öldü, eski soru gündeme geldi: Hangisi daha yakışıklı, Alain Delon mu Cüneyt Arkın mı?

Avrupa sinemasına bir dönem damgasını vuran Fransız aktör Alain Delon hayatını kaybetti. Merhum aktörümüz Cüneyt Arkın'a benzetilen ve yüz güzelliği ile dünyaca tanınan Delon'un ölümü Türkiye'de magazin dünyasının dönem dönem cevap aradığı o soruyu yeniden gündeme taşıdı: "Alain Delon mu daha yakışıklı, Cüneyt Arkın mı?" 

Dünyaca ünlü Fransızsinema​ efsanesi Alain Delon 88 yaşında hayatını kaybetti. Dünya genelinde büyük yankı bulan gelişmeyi, ünlü aktörün 3 çocuğu yaptıkları ortak açıklamayla duyurdu.

Vefat haberi, Delon'un bir dönem büyük hayran kitlesine sahip olduğu Türkiye'de de geniş yankı bulurken,  Türk magazin dünyasında bir zamanlar sık sık cevap aranan bir soru yeniden gündeme taşındı: Alain Delon mu daha yakışıklı, Cüneyt Arkın​ mı?

Alain Delon öldü, eski soru gündeme geldi: Hangisi daha yakışıklı, Alain Delon mu Cüneyt Arkın mı? - 1. Resim

Nitekim Delon'un filmleriyle fırtına gibi estiği 1960'lı ve 1970'li yıllarda Türk​ sinemasında da Cüneyt Arkın hegemonyası vardı.  Yüz hatlarıyla birbirlerini andıran iki aktörün yakışıklılık konusunda kıyasa tabi tutulması da kaçınılmaz olmuştu.

28 Haziran 2022'de kaybettiğimiz Arkın'ın yurt dışına açılması halinde en az Delon kadar büyük bir kitleye sahip olacağı yönündeki görüşler de yine o dönem sıkça dellindiriliyordu.

Peki artık aramızda almayan iki aktörden hangisi daha yakışıklıydı: Alain Delon mu, Cüneyt Arkın mı?

İşte Delon ve Arkın'ın hayat hikayelerinden satır başları ve fotoğrafları:

Alain Delon öldü, eski soru gündeme geldi: Hangisi daha yakışıklı, Alain Delon mu Cüneyt Arkın mı? - 2. Resim

Alain Delon 8 Kasım 1935'te Seine Nehri kıyısındaki Sceaux'ta dünyaya geldi.

Cüneyt Arkın ise 7 Eylül 1937'de Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde dünyaya gözlerini açtı. 

Alain Delon öldü, eski soru gündeme geldi: Hangisi daha yakışıklı, Alain Delon mu Cüneyt Arkın mı? - 3. Resim

Delon, ilk rolünü 14 yaşındayken arkadaşlarından birinin babası olan Oliver Bourguignon'nun yönettiği kısa film La Rapt'te oynadı. Delon burada bir haydutu canlandırdı.

Cüneyt Arkın ise 1963 yılında Artist dergisinin yarışmasında birinci oldu. 1963'te Halit Refiğ'in teklifiyle sinema oyunculuğuna başladı ve "Gurbet Kuşları" ile 1964'te sinemaya adım attı.

Alain Delon öldü, eski soru gündeme geldi: Hangisi daha yakışıklı, Alain Delon mu Cüneyt Arkın mı? - 4. Resim

Alain Delon ilk ve tek evliliğini 1964 yılında Nathalie Delon diye dünyaca tanınan Francine Canovas ile yaptı. Delon'un bu evlilikten Anthony isminde bir çocuğu oldu. Sonrasında resmi olarak evlenmeyen Delon'un,  Avusturya doğumlu aktris Romy Schneider ile dört yıl süren bir aşk yaşadı. Ancak resmi olarak evlenmediler.

Delon, Romy'den sonra en yakın arkadaşı, Fransız aktris Mireille Darc ile yakın bir ilişki kurdu.1987’de de 14 yıl nişanlı kaldığı Hollandalı model ve şarkıcı Rosalie van Bremen ile tanıştı. Ondan kızı Anushka ve oğlu Alain Fabian doğdu.

Diğer yandan Alman şarkıcı Niko (Christa Paffgen) 11 Ağustos 1962'de Ari adını verdiği oğlu Christian Aaron Boulogne'un Alain Delon'dan olduğunu iddia etti. Delon bunu her zaman reddetse de kadının terk ettiği çocuğu Delon'un annesi ve üvey babası sahip çıkıp büyüttü.

Alain Delon öldü, eski soru gündeme geldi: Hangisi daha yakışıklı, Alain Delon mu Cüneyt Arkın mı? - 5. Resim

Cüneyt Arkın ilk evliliğini 1964 yılında kendi gibi doktor olan sınıf arkadaşı Güler Mocan ile yaptı. 1966 yılında kızları Filiz doğdu. Cüreklibatır'ın yeni gelişen sinema oyuncusu kariyeri nedeniyle evlilikleri uzun sürmedi.

1968 yılında Cüneyt Arkın olarak sahne adını aldı ve bir çini fabrikası sahibi olan varlıklı bir ailenin kızı Betül Işıl ile tanıştı. Cüneyt Arkın, 1968 yılında boşandıktan 2 yıl sonra Betül (Işıl) Cüreklibatur ile  evlendi ve ancak ikili 1971'de boşandı. Kısa süre sonra yeniden evlenen ikilinin bu evlilikten de Kaan ve Murat adlarında iki çocuğu oldu.

Alain Delon öldü, eski soru gündeme geldi: Hangisi daha yakışıklı, Alain Delon mu Cüneyt Arkın mı? - 6. Resim

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
CÜNEYT ARKIN 24 Ağustos 2024 11:53

Cüneyt Arkın

Karamelek2523 Ağustos 2024 23:24

Tabiki cüneyt Arkın

Cünet arkın'ı tek geçerim20 Ağustos 2024 17:07

Cünet Arkın'ı tek geçerim

Mehmet.k20 Ağustos 2024 12:05

Göz var nizam var.Cuneyt abinin bakışları alem delonda yok. Gülerken gözlerinin içi ağlayabiken iki kişiden biridir Cüneyt Arkın.digerisi ise Kadir abimizdir.

Erkan 19 Ağustos 2024 08:20

Cüneyt Arkının yanında İlyas Salman gibi kalır ikisi denk bile değil

Mehmet Selman Yılmaz19 Ağustos 2024 00:25

Cüneyt abi

Osman18 Ağustos 2024 16:09

Gencliklerinde hangisi daha yakışıklıydı bilemem ama Cüneyt abimiz çok daha güzel yaşlanmış

Ss18 Ağustos 2024 15:50

Alain Delon daha yakışıklıymış, milliyetçiliğe gerek yok

Hatice 18 Ağustos 2024 11:56

Kesinlikle Cüneyt Arkın.....

Sonraki Haber Yükleniyor...