Tgrt Haber

Betül Dinçer kimdir?

24 Mart 2023 21:03 - Güncelleme : 24 Mart 2023 21:06
Betül Dinçer kimdir?

Betül Dinçer, 8 Nisan 1986 yılında İskenderun’da dünyaya geldi. 1.62 boyunda olan oyuncu 45 kilo ve Koç burcu. Babasının asker olması sebebiyle eğitim hayatını farklı şehirlerde tamamladı. İlkokul ve ortaokul sürecini Mersin’in Anamur ilçesinde tamamlayan Dinçer, lise dönemini Diyarbakır’da geçirdi.

2005 yılında Amerikan Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümünü kazanan Betül Dinçer mezun olduktan sonra Ankara’da iş hayatına başladı. Bir süre İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra gönlündeki bir başka meslek olan oyunculuk için İstanbul’da eğitimler almaya başladı. İstanbul’da eğitim aldığı sırada farklı tiyatro oyunlarında yer aldı, aynı zamanda hem oyunculuğuna katkı sağlayacağına inandığı hem de çocukluğundan beri ilgisini çeken psikoloji​ üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2022 yılında eşi Tansu Dinçer ile Londra’da İngilizce eğitim veren bir dil okulu açan Betül Dinçer hem İstanbul’daki oyunculuk kariyeri hem de Londra’da eğitim sektöründeki kariyeri için İstanbul​ – Londra arasında mekik dokuyor.

Betül Dinçer kimdir?

Konfor Yatak, Euromaster, Supradyn, Garanti Bankası, Glaxosmithkline gibi büyük markaların reklam filmlerinde rol alan Betül Dinçer, Saplantı ve Youtuber uluslararası kısa filmlerinde başrol olarak oyunculuk yaptı. Ayrıca Dinçer; Zoraki Misafir, Ah Be Birader, Ulan Salih, Arka Sokaklar, Yasak Elma, Ben Bu Boşluğu Nasıl gibi sevilen dizi ve filmlerde rol aldı. Ünlü oyuncunun rol aldığı psikolojik gerilim dijital sinema filmi “İki Yüzlü” ve “İşaretliler”korku filminin ilk filmi olan -kurban- filmi 2023 yılı içerisinde sinemaseverlerle buluşacak.

Betül Dinçer’in Instagram sayfası: https://instagram.com/nbetuldincer

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...