Tgrt Haber

Bizimkiler dizisi binasını da deprem korkusu vurdu! Cemil'in ev sahibi yıkılmasını istemiyor

Editör: Banu İriç / Kaynak: Habertürk
27 Temmuz 2024 04:02 - Güncelleme : 27 Temmuz 2024 04:13
Bizimkiler dizisi binasını da deprem korkusu vurdu! Cemil'in ev sahibi yıkılmasını istemiyor

Bizimkiler dizisinin çekildiği Şale Apartmanı sakinleri arasında kentsel dönüşüm tartışması çıktı. Bölgenin eski binası haline gelen yapının deprem riskine rağmen yıkılmasını istemeyenler tepki gösteriyor.

Türk dizi tarihindeki kült serilerden Bizimkiler dizisi etrafındaki binalar kentsel dönüşüme girse de bina sakinlerinin itirazları nedeniyle hala yerinde duruyor. Kadıköy'de bulunan ve 15 yıl süresince Bizimkiler dizisinin çekildiği Şale Apartmanı etrafındaki binaların en eskisi konumunda. 

Bizimkiler dizisi binasını da deprem korkusu vurdu! Cemil'in ev sahibi yıkılmasını istemiyor - 1. Resim

"40 YILDIR BURADAYIZ, BİNA KAYALARIN ÜZERİNDE"

Habertürk'ün haberine göre, dizinin "Koş Sevim koş" sahnelerinin çekildiği dairenin sahibi Nesrin Hanım, o yıllarda 20'li yaşlarda olduğunu ve hala aynı evde yaşadığını belirtti. Nesrin Hanım, dizinin hatırası nedeniyle de binanın kentsel dönüşüme girmesini kabul etmediğini aktardı. 

"40 yıldır bu binadayız" diyen bina sakini Nesrin Hanım, "Evimizde Cemil'in pencere sahnesi ve 'Tak Kardeşim Sedat'ın' ev içi sahneleri çekiliyordu. Binamızın iki kat anlamı var benim için. Kayaların üzerinde olduğu için binamızın sağlamlığını zaten annemlerden biliyorum. 36 dairenin diyebilirim ki yarısından daha azı istiyor. Ben hiç istemiyorum" dedi.

Kaynak: Habertürk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...