Tgrt Haber

Çağla Şıkel'in karanlık inziva deneyimine eleştiri yağdı

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
22 Aralık 2023 17:17 - Güncelleme : 25 Aralık 2023 14:36
Çağla Şıkel'in karanlık inziva deneyimine eleştiri yağdı

Daha önce soğuk korkusunu yenebilmek için buz dolu fıçıya giren sunucu Çağla Şıkel, şimdi de karanlık inziva adı verilen başka bir deneyimle 4 gün gözleri bağlı yaşadı. Şıkel’in bu deneyimine eleştiri yağdı.

Sunucu Çağla Şıkel’in 3 gün boyunca gözleri kapalı yaşadığı deneyime eleştiri​ yağdı. Çağla’ya bu ritüellerin gereksiz olduğu eleştirisi yağdı. Sunucuya,  "Bunu siz kendiniz yaşamalıydınız,telefon ve video işin içine girince çok da samimi bir süreç gibi gelmedi", "Paralarını nasıl harcayacaklarını bilmiyorlar" gibi yorumlar yağdı. 

ÇAĞLA ŞIKEL​'İN YENİ DENEYİMİNE ELEŞTİRİ YAĞDI 

Çağla Şıkel, şimdi de Kırklareli​'ndeki bir merkezde karanlık inziva adı verilen bir ritüeli denedi. Sunucu, üç gün boyunca gözleri bantlı yaşadı, bu süreçte hiç konuşmadı, müzik dinlemedi, telefon kullanmadı. Bol bol yoga yapan ve yemeklerini gözetmenler aracılığıyla yiyen Şıkel, tek kişilik odada uyuyup kalktı. Çağla Şıkel deneyimini, "Bilinmezliğe atılan ilk adımlar, çocuksu bir heyecan. Anlatılmaz bir deneyim. Bunun bir oyun olmadığını anladığım anları paylaşacağım. Sadece kendimle olan bir yolculuk. Bilinmezliğin derinliğinde boğulmadan her adımı her karışı keşfeder gibi” sözleriyle paylaştı.

Çağla Şıkel'in karanlık inziva deneyimine eleştiri yağdı

BUZ DOLU FIÇIYA GİRDİ

Yazın oğlu Kuzey ile soğuk su ve buz dolu fıçıya giren Çağla Şıkel, soğuk korkusunu yenebilmek için böyle bir deneyim yaşamak istediğini belirtmiş, "O benden cesaret aldı, ben de ondan… Seninle böyle bir deneyimi yaşamak inanılmazdı. İyi ki benimleydin oğlum, teşekkür ederim.  İkimiz de soğuktan nefret ediyoruz. İkimiz de üşümeyi hiç sevmiyoruz, soğuk suda yüzmeyi, soğuk duş almayı da öyle... Ama zihnimdeki bu kalıpları yıkmak isterken bir de sağlığa olan faydalarını okudukça denemek için sabırsızlanıyordum… Sonrasında coldbath keşfettik. Günlerdir bunun için mental olarak hazırlanıyorum. Soğuğa değil sadece nefesime odaklandım çünkü soğuğun dayanılmaz olduğunu düşünen sadece zihnimiz. Dört derece suda iki dakikalık rüya deneyimler, mutlaka deneyin" konuyla ilgili ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...