Tgrt Haber

Celine Dion’dan üzen haber: Milyonda bir görülen ve tedavisi olmayan bir hastalığa yakalandığını duyurdu!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
09 Aralık 2022 10:38 - Güncelleme : 09 Aralık 2022 11:18
Celine Dion’dan üzen haber: Milyonda bir görülen ve tedavisi olmayan bir hastalığa yakalandığını duyurdu!

"My Heart Will Go On" şarkısıyla adını dünyaya duyuran sanatçı Celine Dion, sosyal medya hesabından milyonda bir görülen ve nadir bir nörolojik hastalık olan 'Katı Kişi Sendromu'na yakalandığını duyurdu. Dion, hastalığın şarkı söyleme yetisini kaybettireceğini gözyaşları içinde anlattı.

Dünyaca ünlü sanatçı Celine Dion, hayranlarını üzen bir haber verdi. 54 yaşındaki sanatçı ‘katı kişi sendromu’ ismindeki yürümesini ve şarkı söylemesini etkileyen bir hastalığa yakalandığını duyurdu. "My Heart Will Go On", "I Am Alive" ve "All By Myself" gibi dillere pelesenk olan şarkıların sahibi Dion, artık sahneye çıkıp şarkı söyleyemeyeceğini gözyaşları içinde aktardı. Dion’a hayranlarından binlerce destek mesajı ve beğeni geldi.

PLANLANAN GÖSTERİLERİNİ VE TÜM KONSERLERİNİ İPTAL ETTİ

Sosyal medya hesabında paylaşım yapan dünyaca ünlü yıldız, "Stiff Person Sendromu" ya da "Katı Kişi Sendromu" olarak bilinen bir hastalığa yakalandığını duyurdu. Gözyaşları içinde durumunu anlatan efsanevi şarkıcı​ paylaşımında bu sağlık sorunu nedeniyle Avrupa turnesini iptal etmek zorunda kaldığını belirtti. Dion'un 2023 baharında planlanan gösterileri 2024'e ertelendi ve yaz aylarındaki konserleri iptal edildi.

Celine Dion’dan üzen haber: Milyonda bir görülen ve tedavisi olmayan bir hastalığa yakalandığını duyurdu!

"BİR MİLYONDA BİR GÖRÜLÜYOR"

Ünlü yıldız paylaşımda "Son zamanlarda, çok nadir görülen bir nörolojik hastalıkla mücadele ediyorum. Hastalığın adlı Stiff Person Sendromu (Katı Kişi Sendromu) çok nadir ve bir milyonda bir görülüyor. Bu hastalık benim mücadele ettiğim bazı kas spazmlarına yol açıyor. Maalesef, spazmlar günlük hayatımın her adımını etkiliyor. Bazen yürümekte güçlük çekiyorum ve ses tellerimi normalde şarkı söylerken kullandığım gibi kullanamıyorum. Gösterilerimde her zaman yüzde 100'lük performans sunarım ama şu anki durumum bunu sağlamaya elverişli değil." ifadesini kullandı.

KATI KİŞİ SENDROMU NEDİR?

Yüksek ses veya hafif dokunuş gibi durumlarda tetiklenebilen sert kaslara ve ağrılı kas spazmlarına neden olur. Nedeni bilinmemekle birlikte, katı kişi sendromunun bağışıklık sisteminin yanlışlıkla vücudun normal dokularına saldırdığı "otoimmün hastalıklardan" olduğu düşünülüyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...