Tgrt Haber

CZN Burak’ı üzen haber! Annesine hapis cezası çıktı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
15 Haziran 2023 12:51 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 13:32
CZN Burak’ı üzen haber! Annesine hapis cezası çıktı

Sosyal medyada fenomen haline gelen restoran zinciri sahibi CZN Burak'ın annesi rüşvet davasında suçlu bulundu ve hapis cezasına çarptırıldı.

"CZN Burak" ismiyle sosyal medyada fenomen haline gelen ünlü restoran işletmecisi Burak Özdemir'in annesi Didem Bozbura'nın yargılandığı rüşvet​ davasında karar çıktı. Mahkeme heyeti Bozbura'yı 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı.

RÜŞVETE YARDIMLA SUÇLANIYORDU

Davaya konu olay, 7 Şubat 2020'de yaşandı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümünde Doç. Dr. Metin Keskin'in şikayet dilekçesi üzerine savcılık soruşturma başlattı. Hazırlanan iddianamede Doç. Dr. Metin Keskin'in Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi'nde daha önce mide kanseri teşhisi ile yatmış olan Hatice Sözanlar'ın ameliyat edilmesi gerektiğine dair görüş bildirdiği bilirtildi. Sanık Yasin Şimşek tarafından Dr. Metin Keskin adına ameliyat için hasta Hatice Sözanlar'ın yakınlarından 8 bin 500 TL paranın istediği vurgulandı. İddianamede, sanık Mazhar Alp Bozbura için "İcbar suretiyle irtikap suçuna teşebbüsten" 4 yıl 3 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti. Yardımla suçlanan CZN Burak'ın annesi Didem Bozbura ve Yasin Şimşek için ise 2'şer yıldan 3 yıl 9'ar aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

CEZALARI AÇIKLANDI

Daha önce savunmalarını gerçekleştiren ve suçlamaları reddeden sanıklar İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya avukatlar katıldı. Sanık avukatları müvekkillerinin beraatlarını talep etti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Mehmet Alp Bozbura'ya 'İrtikap' suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasını sanıklar Didem Bozbura ve Yasin Şimşek hakkında ise 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca sanıklar hakkındaki yurtdışı çıkış yasağını kaldırdı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...