Tgrt Haber

Depremde yakınlarını kaybedenler anlattı, Gökhan Çınar hıçkırarak ağladı

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2024 11:41 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 11:41
Depremde yakınlarını kaybedenler anlattı, Gökhan Çınar hıçkırarak ağladı

Uzman Klinik Psikolog Gökhan Çınar'ın sunduğu Katarsis programına 6 Şubat depreminde yakınlarını kaybedenler katıldı. Acılarını anlatan kişileri dinleyen Çınar, gözyaşlarına hakim olamadı.

6 Şubat depreminin ardından tam bir yıl geçti. Depremde yakınlarını kaybedenler Uzman Klinik Psikolog Gökhan Çınar sunduğu Katarsis X-TRA programına konuk oldu ve yaşadıklarını bir bir anlattı. Konuklar anlatırken zor anlar yaşarken, sunucu Gökhan Çınar ise gözyaşlarını tutamadı.

DEPREMİ YAŞAYANLARI DİNLEYEN GÖKHAN ÇINAR, GÖZYAŞLARINA BOĞULDU 

Depremde yaşadığı zor anları anlatan Nehir Karakuş, tüm sevdiklerimi kaybettim diyerek deprem​ sabahı anne ve babasını bulmak için verdiği mücadeleyi "Ev arkadaşım bana 5 saattir sizinkilere ulaşmaya çalışıyorum dedi, yola koyuldum 29 saat sürdü. Evimin sınırına girdiğimde koşmaya başladım, kafamı kaldırdığımda doğduğum 23 yılımı yaşadığım apartman yıkılmamıştı tuzla buz olmuştu. Saatlerce bağırdım, günlerce bağırdım... Hipotermi geçirdik, ben bağırmaya devam ettim hiç kimse yoktu Gökhan Bey... Ben vinç getirtemedim çok öfkeliyim... 6 gün...

Bana battaniye ile sarılı 6 günlük 3 tane ceset verdiler elime... Ben ben o apartmandan neden 15 tane ölü çıkardım, ben neden birini yanımda tutamadım? Bana bunu birinin açıklamasını yapabilmesi mümkün mü?" sözleriyle anlattı. 

Depremde yakınlarını kaybedenler anlattı, Gökhan Çınar hıçkırarak ağladı - 1. Resim

Saatlerce aradığı babasının cesedini bulan Nehir Karakuş, gözyaşları içinde, "Benim ailemi Ordu'dan kalkıp gelen insanlar kurtardı, onlar AFAD ekibi değil onlara çok şey borçluyum bana beden verdiler en azından. Ben babamı teşhis etmek zorunda kaldım, yaşadıklarımın yasını tutuyorum ben babamı teşhis etmek zorunda kaldım. Babam annemle ablamı korumak için üstlerine siper olmuş annemle ablamı ameliyat izlerinden tanıdılar çünkü tanınacak hallerde değillerdi ve dediler ki nehir babandan emin değiliz. Birinci derece yakın olduğun için görmemen lazım! Hayır dedim... Kaldırdılar battaniyeyi böyle bakıyorum çabuk diyorlar mezarlıkta yer kalmadı cesetler çok koktu götürmemiz lazım yetişmemiz lazım yollar kapalı, tanıyamıyorum..." dedi. Gökhan Çıra Nehir'in anlattıkları karşısında gözyaşlarına boğuldu. 

Depremde yakınlarını kaybedenler anlattı, Gökhan Çınar hıçkırarak ağladı - 2. Resim

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...