Tgrt Haber

Depremi Malatya'da yaşamıştı! Seksenler'in Bekçi Bekir'i 'Gözlerimle gördüm' diyerek dehşeti anlattı

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2024 14:54 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 15:32
Depremi Malatya'da yaşamıştı! Seksenler'in Bekçi Bekir'i 'Gözlerimle gördüm' diyerek dehşeti anlattı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta gerçekleşen depreme Malatya’da yakalanan oyuncu Hacı Ali Konuk, geçen bir yılın ardından psikolojisinin nasıl olduğunu ve yaşadıklarını TGRT Haber’e anlattı.

Kahramanmaraş merkezli peş peşe gerçekleşen depremin ikincisine Malatya’da yakalanan Seksenler dizisinin Bekçi Bekir'i Hacı Ali Konuk, kaldığı otelde yıkım olmadığını ancak, etrafında bulunan bir sürü binanın büyük bir gürültüyle yıkıldığını anlattı.

Tiyatro oyunu sebebiyle bulunduğu Malatya’da depreme yakalanan Hacı Ali Konuk, geçen bir yıl içinde yaşadığı duygu durumlarını, geçirdiği süreçleri tgrthaber.com.tr’den Dilek Ulusan’a anlattı.

"HER YER YIKILDI"

Deprem gerçekleşmeden bir yıl önce oynamaya başladıkları tiyatro oyunu için Malatya’da bulunan Hacı Ali Konuk, oyunu oynadıktan sonra kaldığı otelde depreme yakalandıklarını anlatırken, “O gün depremi oldu. Yani Kaçak Yapı​'yı oynadık, otele geldik depreme yakalandık. Bütün her yer yıkıldı, bir tek kaldığımız otel yıkılmadı." sözleriyle yaşadığı korku dolu anları tekrar anlattı. 

Depremi Malatya'da yaşamıştı! Seksenler'in Bekçi Bekir'i 'Gözlerimle gördüm' diyerek dehşeti anlattı - 1. Resim

“YİYECEK, GİYECEK YOKTU”

Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, yaşadıklarını bir saniye bile unutmadığını belirten oyuncu, "Biz 3 gün kaldık orada soğuktu yiyecek giyecek hiçbir şey yok, oturacak bir yer yok, bir şey bir şekilde Birol Güven bize araba gönderdi. 3 gün sonra biz Ankara'ya geldik ama sonra ben tekrar Malatya’ya gittim” dedi.

“TÜM DEPREM BÖLGELERİNE YARDIM GÖTÜRDÜM”

Depremden sonra da bölgelere giderek yardımlarda bulunduğu belirten oyuncu, "Malatya’ya, Antep’e yani bütün deprem bölgelerine yardım götürdük. Şimdi bir binanın kaldırılması için en az 1.000 kişi olması lazım. Yani etrafındaki her şeyi yıkılıyor. İlk depremde otelin içindeydik, çıktık dışarı her taraf dökülmüş. Gözlerimle gördüm her şeyi. Yani bir tek kaldığım otelin camı çatlamadı. Ecel gelmeyince ölüm vuku bulmuyor. Ecelimiz daha gelmemiş demek ki." sözleriyle yaşanan felaketin senesinde duygularını iletti. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...