Tgrt Haber

Dilan Polat cezaevi günlerinden bahsetti: İbadet meselesi ile düşünme meselesi oluyor

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: Haber Merkezi
29 Kasım 2023 14:14 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 14:21
Dilan Polat cezaevi günlerinden bahsetti: İbadet meselesi ile düşünme meselesi oluyor

Kara para aklama nedeniyle 5 Kasım’da tutuklanan Dilan Polat, ilk kez verdiği röportajda cezaevi günlerinden bahsetti. İntihar iddiaları hakkında da konuşan Polat, cezaevi günlerinin nasıl geçtiğiyle ilgili, “Burada günler zor geçiyor. Zaman zaman çok sakin oluyorum, zaman zaman yoğunlaşıp ağlıyorum. Buranın iki özelliği var: biri ibadet meselesi ile düşünme meselesi oluyor.” dedi.

Eşi Engin Polat​ ile birlikte tutuklanan Dilan Polat​, ilk kez avukatı aracılığıyla Odatv’ye röportaj verdi. Polat, İntihar​ iddiasından, cezaevi​ günlerine kadar merak edilen tüm sorulara cevap verdi.

“DEVLETİMİZE BORCUMUZ NEYSE ÖDEYECEĞİZ”

“Davanın gidişatı hakkında herhangi bir iyimserliğiniz var mı?” sorusuna cevap veren Dilan Polat,

"Ben davanın nasıl gittiğine dair çok bir şey bilmiyorum ama avukatım soruşturmanın normal gittiğini, vergiyle ilgili sorunlarımız olduğunu söylüyor. Davanın nasıl gittiğinden ziyade varsa bizim devletimize bir borcumuz cezası neyse ödeyeceğiz. Bu konuları ihmal etmişiz, bundan dolayı tabii ki mahcubuz." dedi. 

“GÜNDE 750 BİN TL HARCIYORUM” SÖZLERİ HAKKINDA İLK KEZ KONUŞTU

Katıldığı programda günlük 750 bin TL harcadığını söyleyerek tartışma oluşturan Dilan Polat’a "Bazen günde 750 bin lira harcıyorum" sözünden dolayı pişmanlığınız var mı? sorusu soruldu.

Dilan Polat, her gün bu kadar para harcamasının mümkün olmadığını söyleyerek,  “Günlük para harcamam biraz medyayla ilgili. Birkaç kişiyle çekişmemizden kaynaklanan bir şey. Her gün bu kadar para harcanmasının mümkün olmadığını hepimiz biliriz. Bir tarafıyla ortalama bir Türk vatandaşı gibi yaşarken, işimiz gereği ve bu sosyal medyanın vermiş olduğu zihinsel mecburiyetler mi diyeyim sosyal dayatmalar mı diyeyim… Nasıl öyle yapıyorduk, şimdi yavaş yavaş anlıyorum. Yoksa ben savurganlık yapmakta istekli biri değilim ya da şimdi öyle hissediyorum. Tabii bunları hep muhakeme etmeye çalışıyorum bir taraftan. Üzüntü ve zor zamanlar yaşamın yanında her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Daha çok kendimi, daha çok başka insanları tanımaya, bunlardan dersler çıkarmaya çalışıyorum.” dedi.

Dilan Polat cezaevi günlerinden bahsetti: İbadet meselesi ile düşünme meselesi oluyor

“BURANIN İKİ ÖZELLİĞİ VAR”

Cezaevi günlerininden de bahseden fenomen, "Burada günler zor geçiyor. Zaman zaman çok sakin oluyorum, zaman zaman yoğunlaşıp ağlıyorum. Vaktimin bir kısmını kendimi anlamakla, tanımakla geçiyor. Gözyaşlarımın bir kısmı özlemden kaynaklanıyor. Buranın iki özelliği var: biri insan inanılmaz sigara içiyor bir de ibadet meselesi ile düşünme meselesi oluyor." sözlerine yer verdi. 

İNTİHAR İDDİALARINA AÇIKLIK GETİRDİ

Dilan Polat'ın eşi Engin Polat'a telefonda "İntihar edeceğim" dediği iddia edildi. İntihar ile ilgili soruya da cevap veren Polat, "İntihar gibi bir kararlılık halinde olmuyor insan ama çok sıkıştığım zamanlar oluyor. Çok sevdiğim biriyle telefon görüşmesi yaparken veya bir dostum avukat abilerim gelince onlardan ayrıldıktan sonra kısa sürede toparlanamıyor Hüseyin (Kaya) Abi, sanki avukat gibi değil de iç güzellik uzmanı gibi davranıyor bize. Bazen de sert konuşuyor ama bundan sonra iç güzellik merkezi açacağız gibi espri yapıyor öyle savrulup gidiyoruz…"dedi. 

Kaynak: Haber Merkezi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...