Tgrt Haber

Engin Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: tgrthaber.com
05 Eylül 2024 11:55 - Güncelleme : 05 Eylül 2024 16:55

Kara para aklama suçlarından hakim karşısına çıkan Dilan Polat ve Engin Polat çifti davasının ikinci gününde karar çıktı. Dilan Polat tutuksuz sanık olarak duruşmada yer alırken, Engin Polat ise SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Kara para aklama​ suçlamasıyla tutuklanan Dilan Polat​ ve Engin Polat​ çiftinin davasında karar çıktı. Cumhuriyet savcısı tutuklu sanık Engin Polat​'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. 

ENGİN POLAT​'IN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ 

Dilan Polat​ ve Engin Polat’ın yargılandığı ‘kara para aklama’ davasında Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklar Engin Polat​, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Engin Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi - 1. Resim

Engin Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi - 2. Resim

DİLAN POLAT​'IN AVUKATI TAHLİYE TALEP ETTİ 

Savunma yapan Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz, “Bir aile yerle yeksan edilmiştir. Banka hesapları blokelenmiş, insanlar hayatını idame ettiremez hale getirilmiştir. Dosyada somut bir delil söz konusu değildir. Müvekkilim Engin Polat’ın tahliyesini istiyorum. Mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını talep ediyorum” dedi. Diğer sanıkların avukatları da müvekkillerinin beraatını istedi.

DURUŞMA SONRASI SILA DOĞU KONUŞTU 

Duruşma sonrasında basın mensuplarına açıklama yapmayan Dilan Polat​, kızının elini bir saniye bırakmadı. Sıla Doğu ise basın mensuplarına ‘dualarınızı esirmeyin’ dedi.

Dilan Polat ve Engin Polat davasında ikinci gün! 'Kara kutu' Mıstık konuştu - 1. Resim

DİLAN POLAT​ EMANETTEKİ EŞYALARINA KAVUŞTU 

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, sanıkların emanette bulunan eşyalarının imajı alınan ve artık delil değeri taşımayan materyallerinin sanıklara iadesine karar verilmesini talep etti. Duruşmadan vareste tutulmak isteyen sanıkların savunmalarının alınmış olmaları nedeniyle bu taleplerinin kabul edilmesini istedi. Sanıkların mal varlıkları hakkında konulan tedbirin kaldırılması taleplerinin reddini karar verilmesini talep etti. Sadece emekli maaşlarında kısıt bulunan sanıkların emekli maaşlarında bulunan kısıtın kaldırılmasını istedi.

Son dakika I Engin Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi - 2. Resim

Son dakika I Engin Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi - 3. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...