Tgrt Haber

Dilan ve Engin Polat çifti için istenilen ceza belli oldu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
10 Temmuz 2024 21:30 - Güncelleme : 11 Temmuz 2024 09:21
Dilan ve Engin Polat çifti için istenilen ceza belli oldu 

Son dakika haberi... Son dakika haberi... Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın tutuklandığı soruşturma sonrası hazırlanan iddianamenin detayları da ortaya çıktı. Savcılık, Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında 40 yıl hapis cezası istedi.

İddianamede, Polatlar grubunun tek elden yönetildikleri değerlendirilen şirketlerinin mal alışlarının büyük bir kısmının, Engin Polat​'ın ailesinin ortağı veya yöneticisi olduğu şirketler ile yine hedef kişilerle bir şekilde bağlantılı olan tedarikçilerden gerçekleştirildiği, ancak bu tedarikçilerin aslında gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı olmayan, bankacılık hareketi bulunmayan, hakkında sahte belge​ düzenleme kaydı olan şirketler olduğu ve sahte olduğuna dair kuvvetli şüphe barındıran mal alışların toplamının milyonlarca lirayı bulduğu belirtildi.​

Dilan ve Engin Polat çifti için istenilen ceza belli oldu  - 1. Resim

Engin Polat​'ın Milda Gayrimenkul Otomotiv Şirketi eliyle çok sayıda lüks taşıt ve gayrimenkul alımı yaptığı, Polat ve bu şirketin hesaplarında nakit yatırmayla biriken tutarların taşınmaz ve araç alımına yönlendirildiğinin tespit edildiği iddianameye konuldu. 

Dilan ve Engin Polat çifti için istenilen ceza belli oldu  - 2. Resim

40'AR YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ 

İddianamede, Dilan ve Engin Polat​'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve ''Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçu olmak üzere toplamda 3 ayrı suçtan ayrı ayrı 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Diğer şüphelilerin ise farklı suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları istendi.

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...