Tgrt Haber

Dilan Polat ve Engin Polat çiftine ilham olan 'Breaking Bad' sahnesi

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
21 Kasım 2023 10:45 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 11:30

Dilan Polat ve eşi Engin Polat geçtiğimiz günlerde kara para aklama suçundan cezaevine gönderildi. Fenomen çifte ilham olan Breaking Bad dizinin o sahnesi ise sosyal medyada gündeme oturdu.

Sosyal medya fenomeniDilan Polat​ ve eşi Engin Polat​ lüks yaşantılar ve sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündemdeydi. Engin Polat'ın eşi Dilan Polat'a doğum gününde uçak hediye alması ise bardağı taşıran son damla oldu. Sosyal medyada uçak hediyesini gören kullanıcılar 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor?' diye sormaya başladı. 

Yapılan MASAK incelemelerinde fenomen çiftin vergi kaçırdığı belgelerle ortaya kondu. Başlatılan geniş çaplı soruşturmada ise çift tutujklanarak ceza evine gönderildi. 

BREAKİNG BAD DİZİSİNDE BİREBİR AYNI SAHNE 

Güzellik merkezlerinde kara para aklayan Polat çiftine ilham olan dizi sahnesi ise sosyal medyada gündeme oturdu.

Dünyaca ünlü Emmy ödüllü drama dizisi olan Breaking Bad'te yer alan bir sahne güzellik merkezleri üzerinden nasıl kara para aklandığını ortaya koydu. Polat çiftinin uyguladığı yöntemlerin dizi karakteri tarafından anlatıldığı bölüm sosyal medyada gündem oldu. 

NE OLMUŞTU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan ve Engin Polat hakkında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatmıştı.

Çift, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmış ve daha sonra soruşturmaları tamamlanarak cezaevine gönderilmişti.

Dilan Polat, Engin Polat ve yakınlarına ait olan 27 şirkete kayyum atanması talep edilmiş ve 6 Kasım'da mahkeme tarafından şirketlere kayyum atanmasına karar verilmişti. 

Bu kararın ardından TMSF tarafından, Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'ya ait Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Sinem Sıla Doğu Güzellik Kozmetik ve Rise And Shine Kozmetik şirketlerine kayyum atandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...