Tgrt Haber

Efsane Dragon Ball'ın kurucusu Akira Toriyama hayatını kaybetti! Akira Toriyama kimdir?

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
08 Mart 2024 13:05 - Güncelleme : 08 Mart 2024 13:06
Efsane Dragon Ball'ın kurucusu Akira Toriyama hayatını kaybetti! Akira Toriyama kimdir?
Akira Toriyama, Dragon Ball, Anime

Anime ve mangaları tüm dünyaya sevdiren efsane Dragon Ball oyununu kuran Akira Toriyama vefat etti. Sosyal medya hesabından yayınlanan haber sevenlerini üzdü. Akira Toriyama kimdir? Akira Toriyama nasıl öldü?

Dragon Ball serisinin çizimcisi Akira Toriyama'nın vefatı anime ve manga hayranlarını derinden üzdü. 90'lı yıllara damga vuran ve hemen hemen her çocuğun oynadığı izlediği Dragon Ball efsanesiyle eşleyen Akira Toriyama araştırılmaya başlandı. Japonya'nın yanı sıra Türkiye ve Avrupa'da da yakından takip edilen Toriyama'nın vefat haberi sosyal medyada resmi sayfada yayınlandı. 

DRAGON BALL'IN KURGUCUS AKİRA TORİYAMA VEFAT ETTİ!

Dragon Quest, Chrono Trigger, Blue Dragon ve daha birçok oyun projesini başarıyla tüm dünyaya yayan, karakterlerin ve kurgusuyla hafızalara kazınmasını sağlayan Akira Toriyama beyin kanamasından vefat etti. 

Efsane Dragon Ball'ın kurucusu Akira Toriyama hayatını kaybetti! Akira Toriyama kimdir? - 1. Resim

Bird Studio ve Capsule Corporation Tokyo hesabından yayınlanan haberde şu ifadeler yer aldı:

"Büyük bir coşkuyla oluşturma sürecinin ortasında ve hala birkaç eserinin olması bizi derinden üzüyor. Bununla birlikte, bu dünyaya birçok manga ve sanat eseri bıraktı. Dünya çapında pek çok insanın desteği sayesinde 45 yılı aşkın bir süredir faaliyetlerini sürdürebildi. Akira Toriyama'nın hayal gücündeki eşsiz dünyaların uzun bir süre daha herkes tarafından sevilmeye devam etmesini umuyoruz."

7'den 77'e herkesin hayallerini güçlendiren Akira aslında ilk anime ve manga furyasına imza atan isimdi. 

Efsane Dragon Ball'ın kurucusu Akira Toriyama hayatını kaybetti! Akira Toriyama kimdir? - 2. Resim

AKİRA TORİYAMA KİMDİR?

1984 yılında stüdyo ortamına giren Akira Toriyama 23 yaşında başladığı çizimlerle manga ve anime furyasını başlattı. Çocuk grubu olarak görülen animeyi oyun ortamında yetişkinlerin de oynayacağı bir kategoriye bağlayan Akira, 90'lı yılların ortalarında, Dragon Quest'in çizimcisi Yuji Horii ve Final Fantasy'nin çizimcisi Hironobu Sakaguchi ile birlikte Chrono Trigger'ı yaptığı oyunlarla en iyi dijital oyunu başlattı. Ölmeden önce ise Dragon Ball Daima projesiyle 2024 sonbahar ayında yayınlanacak. 

 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...