Tgrt Haber

Efsane şarkıcı ve oyuncu Kris Kristofferson'dan acı haber! Hayranlarını yasa boğdu

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
30 Eylül 2024 15:18 - Güncelleme : 30 Eylül 2024 15:18
Efsane şarkıcı ve oyuncu Kris Kristofferson'dan acı haber! Hayranlarını yasa boğdu

Country müziğin efsane isimlerinden Kris Kristofferson, 88 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü şarkıcı ve oyuncunun vefatını ailesi duyurdu.

Johnny Cash ve Martin Scorsese gibi isimlerle çalışan, country müziğin efsane ismi Kris Kristofferson hayatını kaybetti. 88 yaşındaki Kristofferson’un Hawaii’deki evinde “huzur içinde” öldüğü açıklandı. Açıklamada, Kristofferson’un “barışçı, devrimci, aktör, süperstar ve aile babası” olduğuna vurgu yapıldı.

Efsane şarkıcı ve oyuncu Kris Kristofferson'dan acı haber! Hayranlarını yasa boğdu - 1. Resim


BBC'de yer alan habere göre; Kristofferson'un ailesinin açıklamasında "Bunca yıl onu sevdiğiniz için teşekkürler... Ne zaman gökkuşağını görseniz bilin ki o yukarıdan hepimize gülümsüyor" satırları yer aldı.

Efsane şarkıcı ve oyuncu Kris Kristofferson'dan acı haber! Hayranlarını yasa boğdu - 2. Resim


KRIS KRISTOFFERSON KİMDİR?

22 Haziran 1936’da Brownsville-Teksas’ta doğan Kris Kristofferson, Kaliforniya’daki Pomona Koleji’nde yazarlık eğitimi aldı. Daha sonra Rhodes bursiyeri olarak Oxford’a giden ünlü isim, 1960’ta yüksek lisans derecesini aldıktan sonra ABD'ye döndü.

1965 yılında Nashville’i ziyaret etti ve iki hafta içinde ordudaki görevinden istifa etti, müzik kariyerine devam etmek istedi.

1972’de Help Me Make It Through the Night adlı şarkısıyla “En İyi Country Müzik” dalında üç Grammy ödülü kazandı. Kristofferson, 1971 yılında oyunculuk kariyerine adım attı. A Star Is Born (1976) filminde John Norman Howard karakterini canlandırarak, Altın Küre Ödülü’ne layık görüldü.

Efsane şarkıcı ve oyuncu Kris Kristofferson'dan acı haber! Hayranlarını yasa boğdu - 3. Resim


Kris Kristofferson ayrıca, "Blade" serisi, 2001 yapımı "Maymunlar Cehennemi" ve "Gününü Göreceksin" gibi filmlerde de rol aldı.

1985 yılında arkadaşları Johnny Cash, Waylon Jennings ve Willie Nelson ile birlikte The Highwaymen adında bir süper grup kurdu.

Neredeyse hayatının sonuna kadar müzik ile bağlarını koparmayan Kris Kristofferson, hayatı boyunca 3 evlilik yaptı. Country müziğinin önde gelen isimlerinden biri olan Kristofferson'ın 8 çocuğu var.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mavi30 Eylül 2024 15:22

Efsaneler hep kalır ya işte böyle insanlar yok olunca sanki bir parça da bizden gidiyor

Sonraki Haber Yükleniyor...