Tgrt Haber

Ölümüyle Türkiye’yi hüzne boğan Erkin Koray’a sanat ve siyaset dünyasından mesaj yağdı!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
08 Ağustos 2023 09:35 - Güncelleme : 08 Ağustos 2023 10:32
Ölümüyle Türkiye’yi hüzne boğan Erkin Koray’a sanat ve siyaset dünyasından mesaj yağdı!

Anadolu Rock müziğinin efsane ismi Erkin Koray, dün hastaneye kaldırılmasının ardından hayatını kaybetti. Ölümüyle sanat dünyasını hüzne boğan usta isim için siyaset ve sanat dünyasından taziye mesajı yağdı.

Bir süredir Kanada’nın Toronto​ kentinde kızıyla yaşayan Erkin Koray, yaşlılığa bağlı komplikasyonlar sebebiyle 82 yaşında hayatını kaybetti. Erkin Koray’ın ölümü herkesi derinden etkilerken siyasiler ve ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından üzüntülerini paylaştı. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ olmak üzere çok sayıda siyasi isim usta sanatçının ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

İşte o mesajlar…

Ölümüyle Türkiye’yi hüzne boğan Erkin Koray’a sanat ve siyaset dünyasından mesaj yağdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Türk müziğinin duayenlerinden Erkin Koray'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.

Ayşegül Aldinç: O da gitti… Yalnızlar Rıhtımı'nın tam ortasındayız…

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Bir efsaneyi daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Unutulmayacak şarkıların altında imzası olan Türk rock müziğinin mimarı #ErkinKoray'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Usta sanatçıya Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Değerli sanatçımız Erkin Koray'ı maalesef kaybettik. Türkçe rock müziğine eserleriyle nefes vermiş, ezgileriyle Anadolu'yu rock müzik ile bütünleştiren bir kişiydi. Sanatıyla hep hatırlanacak, Allah rahmet eylesin.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Bir efsaneyi kaybettik. Vefat haberini aldığımız Erkin Koray'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve müzik dünyasına başsağlığı diliyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Kalbimize işleyen efsane şarkılarıyla hem milletimizin takdir ve sevgisini kazanan hem de kültürümüze unutulmaz bir değer mirası bırakan usta sanatçımız Erkin Koray'a Yüce Allah'tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun...

Kemal Kılıçdaroğlu: Değerli sanatçı Erkin Koray'ın vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Hafızamızda yer eden efsane şarkıları ile asla unutulmayacak olan, Anadolu rock müziğin değerli ismi ErkinKoray'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum.

Yekta Kopan: Erkin Koray'ı kaybetmişiz. Önce yazdım, sonra sildim. İnanamadım. Yoğun bakımdan kalkar diye umut ettim. Ama ne yazık ki haber doğruymuş. Ailesine, tüm sevenlerine, hepimize ve en çok da kızı Damla'ya sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: Türk rock müziğinin efsanesi Erkin Koray'ı kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarının, dostlarının, sevenlerinin, sanat camiasının başı sağ olsun.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...