Tgrt Haber

Eser Yenenler o çirkin karikatürü affetmedi! Tazminat almaya hak kazandı

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
25 Nisan 2023 09:31 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 10:32
Eser Yenenler o çirkin karikatürü affetmedi! Tazminat almaya hak kazandı

Ünlü oyuncu Eser Yenenler, kendisine yapılan hayvan benzetmeli karikatürü görünce çileden çıktı. Mahkemenin yolunu tutan Yenenler, karikatürist Öznur Kalender hakkında maddi manevi tazminat davası açtı!

Çok Güzel Hareketler Bunlar isimli tiyatro oyunuyla adını geniş kitlelere duyuran ve birçok projede yer alarak popüler olan oyuncu Eser Yenenler​, eşi Berfu Yenenler​ ile çektiği özel videolarıyla sosyal medyada fenomen haline geldi. Karikatürist Öznur Kalender’in kedisini hayvana benzeten karikatürünü görünce çileden çıkan Yenenler, mahkemenin yolunu tuttu.

30 BİN LİRA ÖDEYECEK

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Eser Yenenler, kendisini domuza benzeterek karikatürünü çizen ve sosyal medyada hakaretler eden Öznur Kalender hakkında suç duyurusunda bulundu. 30 bin liralık manevi tazminat davası açan Yenenler'in avukatı Orhan Adagül, "Burada eleştirel mizahtan daha çok ağır bir sövgü bulunmaktadır" ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili mahkemece hazırlanan iddianamede karikatür ve paylaşımların müştekinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olduğu, hakaret​ suçunun yasal unsurlarının oluştuğu ve paylaşımın sosyal medya üzerinde yapılması nedeniyle aleniyet unsurunun bulunduğu belirtildi.

Paylaşımların birden fazla yapılmasından ötürü zincirleme suç hükümleri kapsamında kalması, şüpheliye isnat edilen sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçunun uzlaşmaya tabi suçlardan bulunması nedeni ile dosyanın uzlaştırmacıya gönderildiği ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı ifade edildi. Bu kapsamda müspet suçlardan dolayı eylemin cezalandırılması, Kalender'in kasıtlı işlediği suç nedeniyle hakkında TCK'nun 53/1. maddesinde düzenlenen güvenlik tedbirlerinin uygulanması talep edildi.

13 Nisan günü görülen duruşmanın ardından Öznur Kalender'in Eser Yenenler'e 30 bin liralık manevi tazminat ödemesine karar verildi. Ayrıca Kalender'e ceza davası da açıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yenenler'in avukatı Orhan Adagül; "Mahkeme müvekkilim Eser Yenenler'in haklı olduğunu tespit etti ve lehimize karar verdi. Aynı şekilde İstanbul Başsavcılığı olayla ilgili iddianame hazırlayarak şüphelinin cezalandırılmasını istemiştir. Tüm gelişmeler adaletin tecelli ettiğini gösteriyor. Bundan ötürü hem ben hem müvekkilim mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı. İşte o karikatür!

Eser Yenenler o çirkin karikatürü affetmedi! Tazminat almaya hak kazandı

ÖZNUR KALENDER KİMDİR?

Google.com’dan derlenen bilgiye göre; 1951 yılında Tokat'ta doğdu. Lise son sınıfa kadar Tokat'ta eğitim aldı. 1969 yılında İstanbul Maltepe Lisesi'ne geçti. 1971 yılından itibaren Hürriyet gazetesinde önce amatör, 1973'ten sonra da profesyonel olarak çalışmaya başladı. Çarşaf Mizah Dergisi'nin kuruluşunda ve efsane kadrosunda yer aldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...