Tgrt Haber

Ezgi Mola Altın Kelebek Ödülleri'ne damga vurdu, vekillere 'durdurun' çağrısı sosyal medyada gündem oldu

05 Aralık 2022 10:07 - Güncelleme : 05 Aralık 2022 12:09

Dün gece televizyonlarda canlı olarak yayımlanan Altın Kelebek Ödülleri'nde 'En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncu' ödülüne layık görülen Ezgi Mola'nın konuşması geceye damga vurdu. Mola, sosyal medya platformu Twitter'da da en çok konuşulanlar listesinde yer aldı.

Altın Kelebek Ödül Töreni, dün akşam gerçekleşti. Tören bazı sanatçılar tarafından protesto​ edilse de ünlü akını yaşandı. Birbirinden ünlü isimler törende ödül alırken geceye başarılı oyuncu Ezgi Mola damgasını vurdu. En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Ezgi Mola, sahnede İran'ın 'ahlak polisi' kararını herkese duyururken, TBMM'deki tüm partilere de kadın cinayetlerini durdurmaları çağrısında bulundu.

Sosyal medya platformu Twitter'da da en çok konuşulanlar listesine adını yazdıran Ezgi Mola, ödül almasının ardından İran​'da ahlak polisi tarafından öldürülen Mahsa Amini​ protestolarının ardından İrşad Devriyesi de denen polislerin sokaklardan lağvedilmesini hatılatarak şunları söyledi:

''Onların yanında olduğumuzu buradan söylemek istiyorum. Ülkemizde her gün yaşanan kadın cinayetlerinin de son bulabilmesi için yasalarımızda yapılacak olan güzellikleri sabırsızlıkla görmek, duymak ve biz de bunu kutlayalım istiyorum.''

Ezgi Mola Altın Kelebek Ödülleri'ne damga vurdu, vekillere 'durdurun' çağrısı sosyal medyada gündem oldu

''TÜM CANLILAR İÇİN BİR YASA İSTİYORUM''

''Bu güzel haberlerin hepsinin bizim ülkemizde de yaşanmasını istiyorum. TBMM’deki, ne düşündüğünü gerçekten hiç önemsemiyorum, herhangi bir partideki tüm milletvekillerinin, aynı dilden, aynı yerde kalben durup, kadınlarımız için de çocuklarımız için de tüm canlılarımız için aslında, ağaçlarımız için de hayvanlarımız için de eşit yaşam hakkına sahip olduğumuzla ilgili bir yasa çıkarılmasını istiyorum. Bunu canı gönülden diliyorum. Geldik gidiyoruz. Neye inandığınız, ne düşündüğünüz umurumda değil, birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var, sizi çok seviyorum.''

Ezgi Mola'nın bu sözleri salonda alkışlarla karşılık bulurken, sosyal medyada da birçok kişi Mola'ya hak verdi ve bunları dile getirdiği için teşekkürlerini sundu. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...