Tgrt Haber

Fazıl Say'a sert tepki: Sadece Sol tuşuna basarak müzik yapmaya zorlamayın!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
14 Nisan 2023 16:54 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 17:11
Fazıl Say'a sert tepki: Sadece Sol tuşuna basarak müzik yapmaya zorlamayın!

Sanatçı Yücel Arzen'den piyanist Fazıl Say'ın siyasi açıklamalarına tepki geldi. Say'a çağrıda bulunan Arzen, "Hepimizi sadece 'sol' tuşuna basarak müzik yapmaya zorlamayın" dedi.

24 Temmuz 2020 günü ibadete açılan Ayasofya Camii için bestelediği şarkıyla adını duyuran ve AK Parti İstanbul 3. Bölgeden aday gösterilen ünlü sanatçı Yücel Arzen, yaptığı siyasi açıklamalarla sıkça gündeme gelen piyanist Fazıl Say​'a tepki geldi.

"TEK PARTİ YOBAZLIĞI" HATIRLATMASI

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açık desteğini açıklayan Say’ın herkes adına konuşarak dayatmada bulunduğunu belirten Arzen, "Memleketimizde tek parti artığı yobazların dayatmalarına artık pabuç bırakmayan milyonlarca insanın ve onlarla aynı yolda yürüyen sanatçıların varlığını kabul edin lütfen" ifadelerini kullandı.

"ARTIK YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM"

Sosyal medya hesabından Say’a bir çağrıda de bulunan Yücel Arzen, "Sayın Fazıl Say; memleketimin sanatçı ve sanatsever insanlarını sizin algı ve baskınızdan korumak için bunu yapmalıyım! Zira son günlerde yayınladığınız mesajlarda yer yer 'Biz… Sanatçılar… 85 milyon…' gibi ifadelerle kendinizi 'herkes adına konuşan' bir mevkide görerek siyasî diktelere gayret ediyorsunuz. 'Demokrasi… Ehliyet… Liyakat…' gibi başlıklarla 'Hepimiz'i bir kampta toplayıp canınızın istediği bir şahsı desteklemek zorunda bırakmaya çabalıyorsunuz..."

https://twitter.com/YucelArzen/status/1646600149555204112

"CHARLES IVES ÇOKTAN YAPTI"

"Memleketimizde tek parti artığı yobazların dayatmalarına artık pabuç bırakmayan milyonlarca insanın ve onlarla aynı yolda yürüyen sanatçıların varlığını kabul edin lütfen. Hepimizi sadece 'sol' tuşuna basarak müzik yapmaya zorlamayın Sayın Say; zira onu Charles Ives çoktan yaptı!.. Artık gerçekten yeni şeyler söylemek lâzım!.."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...