Tgrt Haber

Giysi için ödenen en yüksek fiyat oldu! Diana'nın kazağı satıldı

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Eylül 2023 13:46 - Güncelleme : 16 Eylül 2023 14:49
Giysi için ödenen en yüksek fiyat oldu! Diana'nın kazağı satıldı

Prenses Diana’nın ölümünün ardından ikonikleşen kazağı müzayedede satıldı. Diana'nın “kara koyun” olarak bilinen ikonik kazağı, bu zamana kadar herhangi bir giysi için ödenen en yüksek fiyat oldu.

Diana, ünlü kazağı 1981’de İngiltere Kralı 3’üncü Charles ile nişanlıyken birlikte gittikleri polo maçında giymiş, kazak dünya çapında ilgi görmüştü. Lady Diana'nın kazağı ölümünün 26. yılında satışa sunuldu  ve beklenenin üzerinde  bir fiyata satıldı. 

DIANA'NIN KAZAĞI 1.14 MİLYON DOLARA SATILDI 

Prenses Diana’nın koyun desenli ikonik kazağı, ABD’nin New York kentinde düzenlenen müzayedede tahminlerin çok üstünde bir fiyata satıldı. Diana’nın ölümünün 26. yıl dönümünde 31 Ağustos'ta Sotheby's Müzayede Evi’nde açık arttırmaya çıkan kazak, 1.14 milyon dolara satıldı.

Giysi için ödenen en yüksek fiyat oldu! Diana'nın kazağı satıldı

Kazağın tasarımcıları Sally Muir ve Joanna Osborne, Diana’nın kazakla fotoğraflanmasının ardından küçük markalara yapılan satışlarda artış yaşadıklarını ve bunun için sonsuza kadar Diana’ya minnettar olacaklarını ifade etmişlerdi.

Beyaz koyunlar arasında tek bir kara koyun bulunan kazağın gizli bir anlam taşıdığı ileri sürüldü. Kazaktaki kara koyunun Diana’nın Kraliyet ailesindeki dışlanmışlığını temsil ettiği ifade ediliyor. Kazağı kimin aldığı ise belli değil. 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...