Tgrt Haber

Gökhan Çıra'nın kızıyla paylaştığı, tepki çeken fotoğraf soruşturmasında karar! Selin Ciğerci paylaştı ortalık karıştı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Ağustos 2024 09:44 - Güncelleme : 23 Ağustos 2024 15:20

Selin Ciğerci'nin eski eşi Gökhan Çıra'nın kızıyla paylaştığı fotoğrafa soruşturma başlatıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, eski futbolcunun kızının geçici süreyle yurda verilmesi, Çıra'nın evden uzaklaştırılması talebinde bulundu. Soruşturma kısa sürede sonuçlandı ve bakanlığın talebi reddedildi.

Sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci'nin eski eşi Gökhan Çıra'nın 2 yaşındaki kızıyla yaptığı paylaşım Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Aile Bürosu'nu harekete geçirdi. S.S.Ç isimli çocuğun psikolojik ve sosyal gelişiminin olumsuz yönde etkileneceği düşünüldüğünden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın devreye girerek, çocuğun geçici olarak yurda verilmesi talebinde bulundu.

GÖKHAN ÇIRA EVDEN UZAKLAŞTIRILACAK

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gökhan Çıra'nın ‘aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali' suçundan ifadesinin alınması, mağdur çocuğun ise yaşamını sürdürdüğü adreste bakımını sağlayan kişilerce bakımına devam edilmesi talep edildi.

Gökhan Çıra'nın kızıyla fotoğrafına soruşturma! Selin Ciğerci paylaştı büyük tepki çekti, evden uzaklaştırılabilir - 1. Resim

Başsavcılık, mağdur çocuğun gelişimine uygun düşecek şekilde Çocuk Mahkemesi'nden danışmanlık tedbiri alınmasının da talep etti. Öte yandan başsavcılık tarafından Gökhan Çıra'nın 6284 Sayılı Kanun kapsamında yaşamını sürdürdüğü adresten bir süreliğine uzaklaştırılması istendi.

Çocuk hakkında daha önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yapmış olduğu inceleme ve araştırmalar bulunduğundan bu raporların gönderilmesi ve yeni kapsamlı bir rapor hazırlanması da Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca talep edildi.

Gökhan Çıra'nın kızıyla fotoğrafına soruşturma! Selin Ciğerci paylaştı büyük tepki çekti, evden uzaklaştırılabilir - 2. Resim

SORUŞTURMA TALEBİNİN ARDINDAN İLK AÇIKLAMA

Gökhan Çıra, bir baba olarak çok üzüldüğü belirtip konunun alakasız yerlere çekildiğini sosyal medya hesabından yayımladığı bir video ve yazıyla dile getirdi. Çıra, kızının da evlatlık olmadığını vurguladı.

Eski futbolcu, "Belki yanlış bir poz evet bende paylaştıktan sonra fark ettim ama hiç bakmadan sadece orada baba ve kızı oyun oynadığı hallerimizi koydum...Konuları alakasız yerlere çekmeyin lütfen diyorum" ifadelerini kullandı. 

BAKANLIĞIN TALEBİ REDDEDİLDİ

Gazeteci Emrullah Erdinç, Bakırköy 4. Çocuk Mahkemesi'nin inceleme sonunda bakanlığın talebini reddettiğini açıkladı. Erdinç. mahkemenin ret gerekçelerini şöyle aktardı:

  • Gökhan Çıra'nın çocuğa bakmakta istekli olması
  • Ailenin maddi ve manevi durumunun çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılamada yeterli olması
  • Aynı hanedeki babaanne ve dedenin uygun ebeveynlik becerilerine sahip olması
  • Hane içerisinde olumsuz bir durumun bulunmaması istismar ya da kötü muamele ile ilgili şikayet bulunmadığı gibi ailenin çocuğun bakımı için yeterli çabayı gösterdiği sosyal inceleme raporundan anlaşılmıştır diyerek; Çocuğun üstün yararının gözetilmesi ilkeleri doğrultusunda çocuğun ebeveynden ayrılmasının son çare olarak düşünülmesi gerektiği.
  • Çocuğun yaşı itibariyle aile sıcaklığı ve bakımına en çok ihtiyaç duyduğu dönem olması. Kurum bakımına alınması halinde yaşayacağı psikolojik olumsuz etkilerin gözetilmesi gerektiği anlaşılmakla bakım tedbiri verilmesi yönündeki talebin reddine karar verdi.

    Gökhan Çıra'nın kızıyla paylaştığı, tepki çeken fotoğraf soruşturmasında karar! Selin Ciğerci paylaştı ortalık karıştı - 3. Resim

SELİN CİĞERCİ EVLAT EDİNMEDİ

Gökhan Çıra ile kızının paylaşımı ortalığı karıştırdı. 'Selin Ciğerci ile evlat edindikleri kızı' iddiası üzerine Aile Bakanlığı açıklama yaptı.  Bakanlıktan yapılan açıklamada, sosyal paylaşım sitelerinde, Ciğerci'nin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla evlat edindiği iddiasının yer aldığı hatırlatılarak, "Ciğerci'nin, Bakanlığa evlat edinme konusunda herhangi bir resmi başvurusu bulunmamaktadır. İddia tamamen gerçek dışıdır." ifadesi kullanıldı.

Gökhan Çıra'nın kızıyla fotoğrafına soruşturma! Selin Ciğerci paylaştı büyük tepki çekti, evden uzaklaştırılabilir - 3. Resim

GÖKHAN ÇIRA İSYAN ETTİ

Gökhan Çıra kızıyla paylaştığı fotoğrafının üzerine gelen tepkilere yine sosyal medyadan cevap verdi. Kızıyla yeni bir fotoğrafını Instagram'dan paylaşan Çıra, "Allah'ım seni iyi insanlarla karşılaştırsın canım kızım... Dünya bu kadar kötü gözle bakan insanla doluyken Allah hepimizin yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı. 

Gökhan Çıra'nın kızıyla fotoğrafına soruşturma! Selin Ciğerci paylaştı büyük tepki çekti, evden uzaklaştırılabilir - 4. Resim

Kızıyla fotoğrafına olumsuz yorum yapan herkese seslenen eski futbolcu, "Beni tanımadan bilemden o yorumları yapanları Allah'a havale ediyorum! Bir daha kızımın adını ağzınıza alırken 2 kere düşünün" yazdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...