Tgrt Haber

Gülşen’den 3 sunucuya konuşma yasağı: O sunucular 2 ay boyunca konuşamayacak

30 Ağustos 2022 12:04 - Güncelleme : 30 Ağustos 2022 12:29
Gülşen’den 3 sunucuya konuşma yasağı: O sunucular 2 ay boyunca konuşamayacak

İmam hatiplilere yönelik sözlerinin ortaya çıkmasıyla tutuklanan Gülşen, 4 gün cezaevinde kaldıktan sonra dün tahliye edildi. Ev hapsinin devam edeceği şarkıcı mahkemeden 3 sunucu hakkında tedbir talep etti. Gülşen’in tv programında kendisini hedef göstererek hakaret eden 3 sunucu için ettiği tedbir talebi mahkeme tarafından kabul edildi ve 3 sunucunun Gülşen ve eşi Ozan Çolakoğlu hakkında 2 ay konuşmamasına karar verildi.

Verdiği konser sırasında İmam Hatiplilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan tutuklanan şarkıcı Gülşen​, ‘Beyaz Magazin’ adlı programda kendisini hedef göstererek hakaret ettikleri ve psikolojik baskı uyguladıkları iddiasıyla sunucu Pınar Eliçe, Didem Delen ve Bilal Özcan hakkında tedbir talebinde bulundu. Mahkeme, 3 Beyaz Magazin sunucusu için Gülşen ve eşi Ozan Çolakoğlu hakkında 2 ay konuşmama kararı verdi.

“BİZ SENİ UYARDIK, O KIYAFETLERE DİKKAT EDECEKTİN”

İstanbul Aile Mahkemesi’ne sunulan dilekçede Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Magazin adlı programın sunucuları Pınar Eliçe, Didem Delen ve Bilal Özcan, 26 Ağustos 2022 tarihindeki programda Gülşen için, ‘Etkisiz misin?’, ‘Algılamıyor musun?’, ‘Hiç mi aklı başında insan yok çevrende?’, ‘Biz seni uyardık, o kıyafetlere dikkat edecektin. Kimse düşünmez çocuğun var mı yok mu kendin düşünecektin’ şeklinde cümleler kullandı.

Gülşen’den 3 sunucuya konuşma yasağı: O sunucular 2 ay boyunca konuşamayacak

MAHKEME TALEBİ HAKLI BULDU

Üç sunucunun da müvekkiline karşı büyük bir kin beslediğinin söylemlerinden açıkça anlaşıldığını dava dilekçesinde belirten Gülşen’in avukatı Orhan Erol Müezzinoğlu “Haberlerinde, müvekkilin tutuklanmasını mutluluk duyarak anlatmaktadırlar. Davalıların bu söylemleri müvekkilin toplum önündeki saygınlığını sarsmıştır. Müvekkile yöneltilen gerçek dışı beyanlar eleştiri sınırını aşmıştır. Bu nedenle üç sunucunun da müvekkil aleyhine konuşmamasını talep ediyoruz” dedi.

MAHKEME TALEBİ HAKLI BULDU

Talebi haklı bulan mahkeme, sunucular Pınar Eliçe, Didem Delen ve Bilal Özcan’ın 2 ay süreyle Gülşen ve eşi Ozan Çolakoğlu’na yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. Mahkeme, üç sunucunun tedbir kararına aykırı davranması halinde 3 günden 10 güne kadar ‘zorlama hapsi’ uygulanacağını da kararında açıkladı.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...