Tgrt Haber

Halk ozanı Aşık Veysel Paris'te anılacak: Sahnede Tamer Karadağlı olacak

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: Haber Merkezi
02 Aralık 2023 17:26 - Güncelleme : 02 Aralık 2023 17:27
Halk ozanı Aşık Veysel Paris'te anılacak: Sahnede Tamer Karadağlı olacak

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Fransa'nın başkenti Paris'teki genel merkezinde anılacak Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nu Tamer Karadağlı oynayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı​ tarafından "2023 UNESCO Dünya Aşık Veysel​ Yılı" kapsamında düzenlenen "Dostlar Beni Hatırlasın" etkinliğinde, halk ozanını Devlet Tiyatroları​ Genel Müdürü olarak atanan Tamer Karadağlı​ oynayacak.

AŞIK VEYSEL'İ TAMER KARADAĞLI OYNAYACAK

4 Aralık tarihinde gerçekleşecek tiyatral gösteride Tamer Karadağlı, Aşık Veysel Şatıroğlu’nu oynayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, "2023 UNESCO Dünya Aşık Veysel Yılı" kapsamında daha önce Saray’da gerçekleştirilen "Dostlar Beni Hatırlasın" etkinliği, 4 Aralık'ta Paris'te düzenlenecek.

Halk ozanı Aşık Veysel Paris'te anılacak: Sahnede Tamer Karadağlı olacak

BİRÇOK ESER SAHNELENECEK 

Güzel Sanatlar ile Devlet Tiyatroları genel müdürlükleri sanatçılarının yer alacağı gösteride genel sanat yönetmeni, Ömer Faruk Belviranlı olacak. Aşık Veysel'i sahnede Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı oynayacak. Orkestra şefliğini Enver Merallı, solistliğini ise Elif Buse Doğan, İsmail Altunsaray, Mahriban Akkuş ile Pelin Karakuş'un yapacağı gösteride,  "Uzun İnce Bir Yoldayım (modern dans), Atatürk'e Ağıt, Havalanma Telli Turnam, Ben Gidersem Sazım Sen Kal Dünyada, Güzelliğin On Par'etmez, Küçük Dünyam, Kahpe Felek Sana Nettim Neyledim, Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme, Çiğdem Der Ki Ben Elayım (modern dans) ve Benim Sadık Yarim Kara Topraktır (modern dans)." eserler sergilenecek.

TAMER KARADAĞLI, DEVLET TİYATROLARI MÜDÜRÜ OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Devlet Tiyatroları Müdürü olarak atanan Tamer Karadağlı'nın ilk konuğu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, oldu. Karadağlı ile gezen Ersoy, yeni sezonda sahnelenecek temsiller hakkında bilgi aldı.

 

Kaynak: Haber Merkezi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...